8 неща, които да не правите на летището - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 неща, които да не правите на летището
Автор: Таня Стоилкова
8 неща, които да не правите на летището

Пътуването със самолет понякога може да бъде изнервящо. Висене по опашки, претъпкани терминали, закъснели полети - всичко това може да помрачи настроението и спокойствието ви. Същото важи и за останалите пътници. Предлагаме ви няколко съвета, които могат да помогнат на вас и на хората около вас да избегнете допълнителни неприятни емоции.


1. Наздраве!

Изкушаването с няколко малки, големи или средни питиета преди полет със сигурност не е добра идея. За вас може да е начин да намалите паниката, да улесните понасянето на дълъг полет или просто да повдигнете настроението, но за останалата част от пътниците това може да е истинско изпитание на нервната система (дори и да си мислите, че имате весело пиянство). Може би не е нужно да споменаваме и голямата вероятност да не ви пуснат на борда.

2. Пазител на свещената порта

Докато чакате обявяването на полета ви, вие вече сте окупирали вратата за изход или пътеката към нея (в случай, че по-бързи стражи са ви изпреварили) и сте убедени, че това е ваше свещено право, а помръдването ви от там е мисията невъзможна. Съвсем разбираемо е нетърпението ви, като се има предвид, че то ще ви осигури пространство в багажното отделение, а в някои компании дори и самото място. Но понякога просто пречите на хората, които искат само де преминат - пуснете ги, не е страшно.

3. Опити за хумор

Никой не иска да оспори таланта ви в облстта на забавлението. Летището обаче не е подходяща сцена, на която да го разкриете напълно. Шеги относно сигурността звучат забавно между вас и приятелите ви, но дочути от персонала могат да се превърнат в голям проблем. А подхвърлянето на подобни смешки, докато ви проверяват, със сигурност няма да ви донесе награда “купонджия на месеца”.

4. Скандално облекло

Далеч сме от мисълта да си говорим за мода и личен стил. Но има места по света, на които няма да приемат дружелюбно тениската ви с предизвикателен, заплашителен или нестандартен надпис, както и оскъдното ви облекло.

5. Пререждане

Този акт, който понякога се извършва с голяма тактика и стратегия, е в челните позиции на най-неприятните неща, които може да направите. Всички сме на една опашка и сме дошли с една и съща цел. Пререждането няма да ви осигури по-бързо пристигане или други облаги. Просто го избягвайте (тактичен начин да кажем “не го правете!”).

6. Изпускане на нервите

Закъсненията, губенето на багаж, изпускането на прекачване и грешките са напълно реални събития. Но крещенето срещу персонала, няма да ви помогне, нито ще ускори разрешаването на проблема. Запазете спокойствие, мислете разумно и не буйствайте.

7. Звукът на максимум

Не е нужно музикалните и филмовите ви предпочитания да стават достояние на половината терминал или целия самолет. За децата е разбираемо, но тази проява от страна на възрастен изглежда малко неразумно. В тази категория влизат и всички странни звуци, които издава телефонът ви, докато пишете или играете.

8. Сладка дрямка (само за 5 минути)

Дълъг полет, прехвърляне от самолет на самолет, прескачане от нощ в ден, от един часови пояс в друга - изтощението е неизбежно. В този момент единствената ви мечта е да затворите очи и да заспите. Или иначе казано - да дремнете, само за пет минути. Но коварната умора може да превърне тази невинна дрямка в един дълбок и дълъг сън, особено ако сте сами. Когато се събудите след 35, 55 или 145 минути, може да бъдете неприятно изненадани - изпуснат полет, липсващ багаж. За да избегнете подобни неприятности, съберете последни сили и изчакайте да се качите в самолета.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Охльо Бохльо, 30.08.2013 | 11:19
:) Надявам се да не попадам на хора,които имат нужда от тези съвети!
Vqra Petrova, 29.08.2013 | 15:39
Добри съвети наистина! трябва да се съобразяваме с хората около нас, даже повечето неща които сте написали не важат само на летището.
Абонирайте се за нашия бюлетин