Мъже vs. жени в самолета - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мъже vs. жени в самолета
Мъже vs. жени в самолета
Снимка: Thinkstock/Guliver

То е ясно, че жените и мъжете са различни - даже нямат кажи-речи нищо общо. Редица изследвания обаче са установили не само, че има разлики, но и какви са те, когато става дума за двата пола, пътуващи в самолет. Ето някои любопитни факти:

1. Жените обикновено се сгушват на седалката си, за да избегнат всякакъв контакт със съседа. При мъжете е точно обратното - те окупират всяко възможно пространство и даже имат навика да навлизат в чуждата половина. Една женска хитринка – ако вашият спътник се е настанил прекалено близо до вас – просто небрежно изпуснете нещо, това ще накара господина да се размърда.

2. Жените обичат да сядат до прозореца, а мъжете – до пътеката.

3. Според статистиките на световни самолетни компании се оказва, че мъжете летят по-често от жените. Средно около 54% от пасажерите са мъже.

4. Установено е, че по време на полета жените обичат филмите, докато мъжете предпочитат спорта и новините.

5. Хотелите също са направили своите проучвания за навиците на двата пола. Основната разлика е, че жените най-често се изтягат с книга в леглото, докато мъжете предпочитат да погледат телевизия на фотьойла.

6. По отношение на багажа – мъжете се оплакват от прекалено многото женски багаж, докато дамите най-често протестират срещу засилените мерки за сигурност.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин