Откровено за жените, мъжете и багажа - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Откровено за жените, мъжете и багажа
Автор: Мария Ангелова
Откровено за жените, мъжете и багажа
Снимка: Bonnie Siefers

Едно проучване сочи, че повече от половината мъже са принудени да се откажат от част от мястото в куфарите си, за да може там удобно да се настанят вещите на техните половинки. Плюс още (не)вероятни факти за жените, мъжете и взаимоотношенията им с багажа.

Оказва се, че летища, туристически агенции и учени от всякакви университети, се надпреварват да провеждат кое от кое по-странни проучвания на тема „Мъжете, жените и багажа“. А сред резултатите изскачат факти, които могат да преобърнат представите (и куфара) ви. Включително и казус с твърде малко гащи. Но да не прибързваме.

Повече от половината мъже са принудени да отстъпят част от пространството в куфарите си, когато пътуват със своите жени или приятелки. Или поне така заявяват в анкета, направена от лондонското летище „Станстед“. Пожертваното място побира средно 5 кг женски вещи. Това си е истинска инвазия, особено ако мъжете опаковат ръчен багаж за самолета, където едновременно ги притискат ограниченията за килограмите и милите половинки, въоръжени със сешоар в ръка и онзи поглед, на който не могат да откажат.

Но да кажем, че в това навлизане в личното багажно пространство има някаква справедливост, особено ако погледнем друго британско проучване, според което над една трета от жените опаковат не само своя, но и багажа на мъжете си. Тази справедливост е от типа - щом не им се подреждат чорапи и ризи – да си носят последствията (и да не си носят толкова багаж).

Когато сами опаковат обаче, мъжете се справят далеч по-добре. Цели 55% от жените си признават, че са дезорганизирани, докато подреждат багажа (а според нас има и още, които се правят на две и половина и не си признават). И как няма да е така – за своя багаж жените имат не един куфар, а куфар и малко. Кое в кой куфар да отиде може да бъде сложно решение.

А сега за излишния багаж. Освен че носят повече вещи на път, жените си признават, че много от багажа изобщо не влиза в употреба. Не е изненадващо, че най-много са излишните дрехи (следвани от излишна козметика). Какво да облекат е трудно решение за сутрин преди работа, но когато трябва да се вземе за цяла седмица извън дома, си е направо кошмар. Средностатистическият мъж използва 98% от това, което е опаковал за почивката си, а средностатистическата жена – 61%, като на всичкото отгоре и пазарува като луда. И за това си има проучване - половината нежни половинки се връщат с нови дрехи от ваканция, а от мъжете по-малко от 10% правят това.

И отново връщайки се към жената, която е заела 5 кг от куфара на мъжа си, като е натъпкала куп излишни неща в невиждана дезорганизираност - повече от половината (65%) от дамите трудно затварят куфара си, след като най-накрая са решили какво да вземат.

И накрая едно любопитно проучване, което сме ви оставили за десерт – пак британско, така че спокойно можете да кажете „Ейй, тия британци!“. Според анкета на един от най-големите туроператори на Острова, за 7-дневно пътуване мъжете опаковат средно 3 (!) чифта бельо, а жените – средно 10. Откъдето и да го погледнем, това означава повторно носене на гащи. За свое оправдание мъжете са казали, че или смятат през по-голямата част от почивката си да носят бански, или да перат. Хм...

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин