10 причини да посетите Монпелие - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 причини да посетите Монпелие
Автор: Peika.bg
10 причини да посетите Монпелие

Красив, стар град, средиземноморски плажове, планини и много слънце – всичко това можете да намерите в Монпелие.

Ето и още някалко причини да го посетите:

1. Старият град

Старият град е историческото лице на Монпелие. Там може да се поразходите измежду каменни сгради и очарователни площади, както и да намерите интересни места по малките китни улички, изпълнени с приятни кафенета и бутици.

2. Красивите забележителности

Монпелие е един от малкото големи градове във Франция без никакво римско наследство. Той е основан през 10-ти век и е известен със своята научна насоченост и най-вече с медицинското си училище. Градът си има и своя собствена Триумфална арка, която не трябва да пропускате, ако сте там.

10 причини да посетите Монпелие


3. Плажът Еспигет

Той спокойно може да бъде провъзгласен за най-красивия от всички в околностите на Монпелие. Там можете да се потопите в завладяващата атмосфера на бели пясъчни дюни, диви треви и ясни сини води. Освен това плажът е и много голям. До него може да се стигне с градски транспорт.
10 причини да посетите Монпелие


4. Музеят „Фабр“

Музеят „Фабр“, намиращ се в центъра на града, притежава една от най-големите колекции на европейско изкуство в света, затова препоръчваме на арт-любителите да не го изпускат.

5. Неокласическата архитектура

Антигона, един от най-известните квартали на Монпелие, е мястото, където можете да се насладите на неокласическата архитектура. Този район на града е бил проектиран от каталунеца Рикардо Бофил и се разпростира на площ от 36 хектара, някога там са били казарми. Кварталът е постоен през 70-те и съдържа в себе си красиви футуристични сгради, широки улици и големи площади.

6. Слънчеви площади

Монпелие е изпълнен с прекрасни просторни площади, както в старата, така и в по-новата част на града. „Площадът на комедията“ е най-големият в града. Той е и една от най-обширните пешеходни зони в Европа и определено си заслужава да му обърнете внимание. Друга забележителност е „площад Сен Рош“ с неговия красив фонтан, както и изпълненият с кафенета „площад Жан Журе“.
10 причини да посетите Монпелие


7. Активен нощен живот

Почти 1/4 от жителите на Монпелие са студенти, което винаги върви ръка за ръка с активния нощен живот. Осезаемото испанско влияние в града също допринася за това, че когато излезете вечер, няма да ви е скучно.

8. Крайградските имения

Около Монпелие има над 100 частни имения, постоени от търговци и благородници през
17-ти и 18-ти век. Някои от тях могат да бъдат посетени посредством туристическа агенция и не са за изпускане.

9. Традиционните пазари

Пазарите остават част от най-автентичните части на градсовете. Монпелие може да се похвали с няколко такива, които може да посетите, ако си търсите нещо традиционно за хапване или просто сувенир.

10. Красивите планини

Недалеч от града има прекрасни планини, на които могат да се насладят всички любители на природата. В местността има множество обособени пътеки, които водят до върхове и местности, разкриващи красиви гледки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин