9-те най-добри места за посещение в Южна Африка - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
9-те най-добри места за посещение в Южна Африка
Автор: Peika.bg
9-те най-добри места за посещение в Южна Африка
Снимка: Unsplash

Южна Африка си заслужава да бъде посетена само заради разнообразието си. Всеки регион има своя собствена индивидуалност и култура, предлагаща завладяваща комбинация от космополитни градове, очарователна дива природа, богата история и пустиня.

От оживените улици на Кейптаун до наблюдението на диви животни в Националния парк Крюгер, разнообразието на страната е наистина очарователно. Ето някои от най-добрите места за посещение в Южна Африка:

1. Кейп Таун

Сгушен между океана и емблематичната Тейбъл Маунтин, Кейптаун е един от най-красивите градове в света. Естествената му красота е очевидна, когато погледнете навън – планината доминира над пейзажа.

Насладете се на вечеря и напитки на брега, вижте гледките от върха на планината, след това разгледайте малко по-нататък, в зависимост от вашите интереси. Опитайте храната, надникнете в южноафриканската история на Robben Island или опитайте да сърфирате на Muizenberg Beach.

2. Национален парк Крюгер

За най-доброто сафари приключение в Южна Африка се отправете към Националния парк Крюгер. Дом на легендарната Голяма петорка, това огромно пространство ви позволява да видите диви животни в естественото им състояние. Можете да видите лъвове, които пият от водоеми, слонове, които се разхождат с малките си, и жирафи, които скачат през храстите.

Националният парк Крюгер е лесно достъпен, с възможност за самостоятелно шофиране и организирани разходки и можете да изберете да отседнете в луксозна хижа или къмпинг в самия парк. Само имайте предвид, че паркът е голям и можете да прекарате дълго време в шофиране, преди да видите любимото си животно.

3. Стеленбош

По-малко от час извън Кейптаун ще откриете Стеленбош, сърцето на Кейп Уайнлендс. Това е живописен град, известен със своята колониална капскохоландска архитектура, студентско настроение и отлични лозя. Разгледайте града, след което го използвайте като отправна точка, за да изследвате по-широкия винарски регион, като посетите близките винарски имоти.

Освен дегустации, повечето от винарните предлагат и ресторанти, както и възможности за пикник. Лесно е да прекарате един ден във винарско имение и много от тях предлагат дейности и за деца, което го прави добър вариант за пътуване за цялото семейството. 

4. Книсна

Книсна е крайбрежен град по протежение на известния Garden Route. Тук ще намерите набор от девствени плажове и идилични лагуни. Със своята спокойна атмосфера и зашеметяваща природна красота, Книсна е идеалният вариант за релаксиращо бягство на плажа. Прекарайте времето си на пясъка, във водата или в пешеходен туризъм по някоя от зашеметяващите горски пътеки.

5. Намакуаленд

Този сух, полупустинен регион в Северен Кейп е чудо за гледане през сезона на дивите цветя. От края на юли до септември сухият пейзаж на Намакуаленд се превръща в бунт от цветове, тъй като хиляди диви цветя покриват региона.

Освен цветята, можете също да видите забележителните дървета, да се разходите по една от красивите пътеки и да видите местната дива природа. 

6. Йоханесбург

Най-големият град в Южна Африка наистина не е един от най-красивите. Йоханесбург е стар миньорски град, превърнал се в град с по-бедни квартали, разпръснати сред богати предградия. Прекарването на известно време в Йоханесбург дава на посетителите ценна представа за сложното минало на страната.

Започнете с посещение на Музея на апартейда, вижте уличното изкуство в Maboneng Precinct и направете историческа обиколка на Совето, за да усетите наследството на Йоханесбург. След това посетете Sandton City, разгледайте Rosebank Sunday Market и прекарайте една вечер в бляскавия Montecasino, за да видите другата страна на града.

7. Херманус

Този живописен крайморски град си заслужава да бъде посетен заради своите плажове, разходки сред природата и зашеметяваща природа. Херманус е известен поради една причина: китовете. От юни до ноември крайбрежният град се превръща в център за посетители, които се надяват да видят величествените китове, които се забавляват в защитените води на залива Уокър.

Прекарайте остатъка от пътуването си в изследване на плажовете и разходки по грандиозната пътека на скалите. Преди да тръгнете, не забравяйте да опитате някои местни лакомства на пазарите и да научите повече за произхода на селото в Old Harbor Museum.

8. Каньонът на река Блайд

Каньонът на река Блайд е един от най-големите каньони в света и е чудесно допълнение към сафари в Националния парк Крюгер. Каньонът има невероятна природа, включително драматични скални образувания и впечатляващи водопади, и си струва да отделите ден или два, за да разгледате всичко.

Следвайте панорамния маршрут от Graskop, спирайки на Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, Pinnacle Rock и God's Window. Ако имате повече време, установете се в района за няколко дни и отидете на рафтинг, планинско колоездене или пешеходен туризъм през гъстата гора. За най-добрите гледки вижте каньона отгоре с балон с горещ въздух.

9. Драконови планини

Най-голямата планинска верига в Южна Африка е рай за туристите. Не само можете да изследвате скалистите върхове, тучните долини и драматичните скали, но Драконовите планини също са осеяни със скални и пещерни рисунки, датиращи от няколко хиляди години.

В планината има много туристически пътеки с различна дължина и трудност. Един от най-популярните умерени пешеходни преходи е пътеката Tugela Gorge, която лъкатуши през дефилето и по протежение на брега на реката, докато стигнете Tugela Falls, един от най-високите водопади в света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин