Ах, морето - Паралия (Катерини) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ах, морето - Паралия (Катерини)
Автор: Александра Любова

Гърция винаги предвещава добра морска почивка, кристално чиста вода, хубави плажове, топло време и много забавления.

Паралия е разположен на 6 км източно от Катерини и на 70 км от Солун. Малкото курортно селище разполага със забележителна непрекъсната плажна ивица дълга около 3 км.

Ако трябва да сравним с нашето черноморие, тук цените са доста по-ниски. Чадър и шезлонг получавате безплатно ако си поръчате нещо за пиене, а в летните горещини така или иначе това е неизбежно. Има и голяма част, която е свободна зона, така че ако държите да сте малко по-отдалечени от останалите и искате да си вземете собствено чадърче, детски басейн и каквото друго решите, това е напълно възможно и удобно.

Въпреки сравнително малките си размери тук ще откриете множество хотели от различен ценови клас, барове, таверни, ресторанти, магазини, църква и дори яхтено пристанище.

Плажът на егейското крайбрежие е широк със златист пясък, а водата е кристално чиста. Курортът предлага възможности за практикуване на водни спортове, а има и водни пързалки, което дава възможност за забавления на малки и големи. За най-малките туристи се предлага и воден парк. На територията на курорта има и картинг писта. По плажовете ще откриете и волейболни игрища - забавления за всякакъв вкус.

Заради близкото разстояние със Солун, винаги може да отделите няколко часа да отскочите до там на разходка или на шопинг. На всеки 15 мин. тръгва автобус за града Катерини. Предлагат се и еднодневни екскурзии до Вергина, както и до скалните манастири в Метеора и Едеса. Така морската почивка може да протече разнообразно и интересно - пиенете на коктейли на плажа и хващането на слънчев загар да се разнообрази с отскачането до някоя близка забележителност.

Гърция - не можем да споменем това име и да не се сетим за вкусна морска храна. Сякаш споменавайки Гърция, веднага в съзнанието на човек изниква - чиста морска вода, красиви плажове и добра храна. Любителите на морските деликатеси ще намерят своя рай тук. Всичко е прясно приготвено и толкова вкусно, че е трудно да не прекалиш с яденето на калмари, скариди, октоподи и какви ли не още морски благинки. Не се учудвайте ако по магазините или на плажа не ви се наложи да ползвате какъвто и да било чужд език, толкова много българи избират гръцките плажове за морска дестинация, че почти навсякъде ще ви отговорят на български, дори и да е леко развален.

Лятото градчето кипи от живот и туристи, а забавленията дебнат от всеки ъгъл. Разбира се винаги можете да се отдадете и на пълен релакс и почивка. Олимпик бийч се намира на 3-4 км от Паралия. Това е типично курортно селце от семеен тип. Тук спокойствието е пълно. Изключително подходящо е за двойки с малки деца или за по-възрастни хора, които търсят по-тихо място. Плажът е разкошен и ви осигурява глътка въздух от шума и голямото струпване на хора.

Ако изберете Паралия за лятната почивка ще се насладите на хубава храна, страхотни плажове и чиста морска вода. Тук ще бъде задоволен всеки вкус. Гърция е прекрасно място да прекарате почивката си и дори да я съчетаете с обиколки до близките забележителности.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин