Албарасин - малка испанска тайна - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Албарасин - малка испанска тайна
Автор: Мира Янева

Едно мъничко селце на име Албарасин се е разположило на завоя на река Гуадалавиар в автономна област Арагон, Северна Испания, някъде между скалистите склонове на планината Сиера де Албарасин.

Тук времето е спряло някъде през Средновековието и оттогава не е мръднало и секунда. Мащабните крепостни стени днес се простират доста по-широко от селото. Докато се разхождате из стръмните улички едва ли ще заподозрете, че в миналото Албарасин е бил столица на мавританско княжество. 

Посетете сградата на кметството на площад Пласа Майор, откъдето се разкрива красива гледка към река Гуадалавиар, катедралата Ел Салвадор, както и малкия музей, в който се пазят ценни гоблени със сцени от фламенко.

Друга известна "забележителност" на Албарасин са хлопките на портите, които тук са изработени от ковано желязо в най-различни форми.

В планината Сиера де Албарасин можете да се отдадете на планински преходи, скално катерене или търсене на праисторически скални рисунки (в Културен парк Албарасин могат да се видят рисунки от 6000 до 1000 г.пр.Хр.).

Не е ли това най-очарователната малка тайна на Испания?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин