Англия пуска задължителен формуляр за пътувания в чужбина - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Англия пуска задължителен формуляр за пътувания в чужбина
Автор: Peika.bg
Англия пуска задължителен формуляр за пътувания в чужбина
Снимка: pixabay

Пътуващите, които искат да напуснат Англия, за да отидат в чужбина, сега трябва да попълнят формуляр - декларация за пътуване, за да потвърдят, че имат законно право да пътуват в чужбина. В противен случай те могат да бъдат глобени.

В страната са въведени ограничения за престой вкъщи и жителите на Англия имат право да пътуват в чужбина само ако имат законово разрешена причина.

Понастоящем е незаконно пътуването в чужбина за почивка и това правило ще остане в сила, когато изискването за престой у дома приключи на 29 март. Датата 17 май е определена за възобновяване на ваканционното пътуване по пътната карта на страната за облекчаване на ограниченията за блокиране на коронавируса.

Желаещите да пътуват в чужбина сега ще трябва да попълнят формуляр за пътуване и да отпечатат и подпишат копие на попълнения формуляр или да го запазят на мобилен телефон или друго устройство.

Пътуващите могат да бъдат помолени да покажат формуляра на мястото на отпътуване и да бъдат помолени да носят доказателства в подкрепа на причината си за пътуване.

Не е необходимо да попълват формуляра за пътуване в Обединеното кралство, до Ирландия, Нормандските острови или остров Ман.

Някои хора са освободени от попълването на формуляра поради работата, която вършат, и пътуването им може да бъде разрешено при настоящите ограничения, например за образование или работа. Полицейските служители ще извършват проверки на място и могат да помолят пътуващите да представят попълнен формуляр.

Разрешените причини за международни пътувания включват основни пътувания с цел бизнес, работа, доброволчество или образование, когато не е разумно и възможно да се извършат от вкъщи. Напускането по медицински и състрадателни причини също е разрешено при определени обстоятелства, както и присъствие на сватба или погребение на член на семейството или посещение на гробище или възпоменание, наред с други причини.

Пътуването без попълнен формуляр вече е криминално престъпление и тези, които се опитват да пътуват в чужбина без законово разрешена причина, също могат да бъдат глобени за нарушаване на изискванията за престой у дома. Също така си струва да се отбележи, че за международните пътувания от Северна Ирландия, Шотландия и Уелс се прилагат различни правила.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин