Честър – уникалното наследство на Англия - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Честър – уникалното наследство на Англия
Автор: Peika.bg
Честър – уникалното наследство на Англия
Снимка: pixabay

Честър е един от най-красивите британски старинни градове. Ако ви е писнало от лудницата на Лондон, но искате да видите старата Великобритания, този град в графство Чешър е най-подходящото място.

В Честър са най-добре запазените градски стени в Британия. Те са построени от римляните около 70 г.сл.Хр., променяни са многократно през времето, а в сегашния си вид са от 13-и век. 

Днес туристи могат да се разходят по бившите защитни съоръжения и да се снимат на една от атракциите на града. Часовникът на източната порта (Eastgate Clock) е един от най-фотографираните обекти в света. Той е построен по случай Диамантения юбилей на кралица Виктория през 1897 година и е обновен през 2015 година.

Честър – уникалното наследство на Англия
Снимка: wikimedia

На югоизточната страна на стената пък са Вълшебните стъпала, направени през 1785 г. Легендата гласи, че ако успеете да изкачите и да слезете по стъпалата, без да издишате, вашето желание ще се сбъдне.

Честър – уникалното наследство на Англия
Снимка: pixabay

Честър е много популярен сред туристите, заради уникалните 700-годишни двуетажни сгради, известни като Роус. В града е и най-старият хиподрум, който все още се използва в Британия – Руди (The Roodee), който е на мястото на старо римско пристанище, а днес е място за конни състезания и игри на поло.

Сериозното римско наследство в града продължава с амфитеатър, който някога е побирал 7000 души. Мястото преди е било дом на събития като циркове, фестивали и гладиаторски боеве, а днес там се провеждат Семейни недели през лятото.

Честър – уникалното наследство на Англия
Снимка: pixabay

Честърската катедрала е една от най-известните туристически дестинации в града. Първоначално е била бенедиктиански манастир, построен върху останките на по-стара саксонска църква. Той е затворен през 1540 г. по нареждане на крал Хенри VIII, но на следващата година е отворена като катедрала. В наши дни там често се състоят музикални събития и изложби, а за туристи няма вход.

Честър – уникалното наследство на Англия
Снимка: pixabay

Друга популярна дестинация е парк Гросвенор - класически викториански парк от 19-и век , близо до река Дий, откъдето има прекрасна гледка към зеленината на Куийнс Парк. Гросвенор е един от първите обществени паркове във Великобритания извън големите градове и е подарен на Честър през 1867 г. от благородника Ричард Гросвенор.

Честър – уникалното наследство на Англия
Снимка: wikimedia

Военният музей на Чешър се намира в Честър и в него можете да научите повече за въоръжението, битките и хората от чешърския полк от 17-и век до наши дни, а след това можете да се разходите по Гроувс (The Groves) старата крайречна алея, която следва река Дий. Тя е направена в началото на 18-и век и с времето е удължена.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин