Ансамбъл “Чинари” отбеляза бляскаво 25 години от създаването си! - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ансамбъл “Чинари” отбеляза бляскаво 25 години от създаването си!
Ансамбъл “Чинари” отбеляза бляскаво 25 години от създаването си!
Снимка: ФотоБългария

Великолепно танцово шоу от световна величина представи ансамбъл “Чинари”, по случай своята 25-та годишнина във вечерта на 10-и декември!

Пред препълнената зала 1 на НДК танцьорите от “Чинари”, група “Етнотикс”, трио “Булгарина”, „Чинари дръмс” и квартет Българи представиха зрелищен и емоционален спектакъл, включващ фрагменти от пет авторски спектакъла от репертоара на ансамбъла. Шоуто продължи близо три часа, с повече от 50 участника на сцената. Бяха преоблечени десетки прекрасни костюми, а мултимедията и сценични ефекти бяха премерено и стилно подбрани под зоркото око на Асен Павлов и Калоян Павлов. Цялостната визия на спектакъла, хореографията и режисурата също бе тяхно дело.

60355

Снимка: Асен Великов

Ударно начало бе поставено с ефектни фрагменти от спектакъла “Магията на танца”, изпълнени със страхотна енергия и заряд от танцьорите на сцената. След тези първи наелектризиращи минути, шоуто продължи с приказна част от спектакълът “Траките” – с вълшебни костюми и настроение. В загадъчен, непокорен и свободен дух последваха изпълнения и от спектакъла “Мистичен ритъм”, редувани с ювелирно соло изпълнение на кавал на Костадин Генчев. Тази част завърши с обявяване на наградата „Почетен знак на Президента на Република България“, връчен на ансамбъл “Чинари” - „за значимият принос към развитието и популяризирането на българското фолклорно изкуство и по повод 25-годишнината от неговото създаване“.

60357

Снимка: Асен Великов

60352

Снимка: ФотоБългария

Последва кратък антракт и започна втората част на юбилейния спектакъл. Тук хореографът, основател и продуцент на ансамбъла – Асен Павлов, бе подбрал най-силните моменти от други два невероятни по дух и заряд спектакъла – “Възрожденски разкази” и “Ние българите”. В тази фолкорна половина на шоуто, градусът на настроение се вдигна още повече, а публиката трудно сдържаше емоции и аплодисменти по време на изпълненията.

60354

Снимка: Асен Великов

Емоционален момент за всички в залата настъпи, когато самият Асен Павлов излезе на сцената и покани със себе си двама от колегите си – Ивайло Илиев и Кирил Николов, с които са направили първите стъпки на “Чинари” през далечната 1993 г. Тримата заедно изпълниха част от “любимия си”, както го нарекоха “Тракийски танц”, а в този момент залата буквално изригна от аплодисменти.

60359

Снимка: Асен Великов

В тази част на спектакъла видяхме и много ефектни изпълнения на момчетата от “Чинари дръмс” – Калоян Павлов и Николай Неов, които само преди 2 месеца се завърнаха от елитния дръмс Фестивал в Тайпе, Тайван.

60351

Снимка: ФотоБългария

60347

Снимка: ФотоБългария

Запомнящи се бяха и изпълненията на момичететата от трио “Булгарина”, които тази година си тръгнаха с двете големи награди от фестивала “Пирин Фолк - Сандански”. Прекрасно и изключително стабилно завучаха инструменталните изпълнения на група “Етнотикс”. За финал се включиха и квартет “Българи”, които разпяха цялата зала с песента “Хубава си моя горо”.

60353

Снимка: ФотоБългария

Трудно може да се каже кога точно приключи спектакълът, защото публиката просто не позволи на артистите да си тръгнат от сцената. Заслужено, на финала Асен Павлов и ансамбъл “Чинари” бяха наградени от CIOFF със „Златна Кобилица“ – почетен знак и грамота за цялостен принос в съхранението и популяризирането на българското фолклорно изкуство. Последваха три биса и много цветя, грамоти и поздравителни адреси, а изненада за ансамбълът бе огромната торта с официалната визия на спектакъла “25 години ансамбъл Чинари”.

60349

Снимка: ФотоБългария

От сцената на зала 1 на НДК Асен Павлов благодари на всички замесени в магията “Чинари” и си пожела още дълги години тази магия да продължава да увлича и зарежда и артисти и публика!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин