Аржентина и Тайланд отново ще приемат международни туристи - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Аржентина и Тайланд отново ще приемат международни туристи
Автор: Peika.bg
Аржентина и Тайланд отново ще приемат международни туристи

Аржентина

С наближаването на пролетта в южното полукълбо Аржентина се готви да отвори отново границите си за международни посетители. Местните власти взеха решение да приветстват всички напълно ваксинирани посетители от 1 ноември.

Спиращите дъха природни пейзажи и оживените градове на Аржентина са без туристи повече от година, тъй като властите продължават да разширяват ограниченията, свързани с COVID-19. Настоящите мерки са планирани да продължат до 1-ви октомври преди Аржентина да направи първата стъпка за отваряне на границите, като първо приветства напълно ваксинирани посетители от съседни страни като Чили и Уругвай.

След това от 1-ви ноември всички чуждестранни посетители ще бъдат добре дошли и освободени от карантина, при условие че са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Те трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от COVD-19 от PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пътуването, както и антигенен тест седем дни след пристигането.

Тайланд

Тайланд отложи датата на отваряне на Банкок, Чианг Май и други популярни дестинации за туристите за ноември. Пукет и Ко Самуи обаче ще продължат да посрещат посетители по специални туристически програми, а туристическият борд има планове да отвори още места преди новата година.

Тайландската програма за пясъчник в Пукет, където напълно ваксинирани туристи имат право да пътуват до Тайланд без карантина, при условие че останат в Пукет най-малко седем дни, преди да пътуват до други части на страната разширен до повече дестинации, включително: Банкок, Чианг Май, Чон Бури, Фетчабури и Прачуап Кири Хан.

Програмата трябваше да започне тази седмица, но ще стартира на 1-ви ноември, за да даде на дестинациите повече време за постигане на целите за ваксинация, необходими за безопасно повторно отваряне. 

Дестинациите ще се отварят по модела на пясъчната програма, което означава, че на напълно ваксинирани туристи ще бъде разрешено да ги посещават без да се подлагат на задължителна хотелска карантина. От тях се изисква да останат в определени зони в рамките на дестинацията си седем дни след пристигането си, след което ще могат да пътуват другаде в Тайланд.

Неваксинираните пътници ще трябва да бъдат поставени под карантина в хотел за 10 дни, ако влязат със самолет, и 14 дни, ако дойдат на сушата. Те ще трябва да изтеглят приложението за проследяване на контакти MorChana и да правят редовни тестове за COVID-19, за да наблюдават здравето си. 

Туристите също са длъжни да закупят медицинска застраховка с покритие за лечение на COVID-19 най-малко 100 000 щатски долара, а цялата съответна здравна документация трябва да бъде попълнена на английски език преди да пътуват до Тайланд.

Дестинациите, които в момента са отворени включват Пукет, Краби, Пханг-Нга, Ко Самуи, Ко Пханган и Ко Тао.

Пътуващите от 70 държави имат право да участват в програмата, включително тези от САЩ, Великобритания и повечето европейски страни. Децата под 18 години не са задължени да бъдат ваксинирани, ако пътуват с напълно ваксинирани родители или настойници, но трябва да са дали отрицателен тест за COVID-19 не по-късно от 72 часа преди пътуването. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин