Австралия планира да отвори границите си до Коледа - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Австралия планира да отвори границите си до Коледа
Автор: Peika.bg
Австралия планира да отвори границите си до Коледа

Година и половина след като Австралия затвори границите си, за да ограничи разпространението на COVID-19, страната обяви плановете си да изпробва използването на паспорти за ваксини преди потенциално отваряне на границите на страната до Коледа.

Австралийското правителство се надява, че може да отвори границите си до Коледа, каза министърът на търговията и туризма на страната Дан Техан пред репортери в сряда, давайки нова надежда на семействата и приятелите, които са били разделени от пандемията.

Националният план, който ще премахне досегашното блокиране, ще доведе до връщане на международни пътувания в Австралия, когато поне 80% от допустимото население е напълно ваксинирано. Продължават усилията за засилване на кампанията за ваксинация, за да се постигне целта, като на всички над 16 години вече е разрешено да получат ваксина. Понастоящем само 48,5% от възрастните, които отговарят на условията, са с две дози.

В подготовка за повторно отваряне, Техан по -рано разкри планове за тестване на паспорти за ваксини със страни, включително Сингапур, Япония, Южна Корея, Обединеното кралство, САЩ и тихоокеанските острови. По време на изпитанието паспортите на ваксината ще бъдат използвани за дипломатически мисии в чужбина, преди да бъдат официално разпространени сред по -широкото население.

Подобно на цифровия сертификат за COVID-19 на ЕС, паспортът ще удостовери състоянието на притежателя на COVID-19. В този случай той ще покаже, че притежателят е бил напълно ваксиниран. След това, когато Австралия отново преминава към отваряне за международни пътувания и системата е официално въведена, всеки ваксиниран в Австралия автоматично ще отговаря на условията за паспорт на ваксината. Те ще получат QR код, който може да бъде разпечатан или съхранен на смартфона им, за да бъде сканиран на международни граници при пътуване.

Напълно имунизирани хора от чужбина също ще могат да докажат своя ваксинационен статус, за да пътуват до Австралия, при условие, че са били ваксинирани с доза, одобрена от австралийското министерство на здравеопазването, което понастоящем включва някоя от следните: Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson.

Правителството също така се стреми да замени задължителната карантина за входящите пътници, когато границите се отворят, както и да намали периода на изолация от две на една седмица. Хората биха могли да изберат да се самоизолират в частен дом със семейство или приятели или при тяхното настаняване. Според местните власти програмата за домашна карантина може да събере семействата по-бързо, като същевременно запази общността в безопасност.

Междувременно Нов Южен Уелс въвежда паспорт за ваксина като инструмент за облекчаване на някои ограничителни мерки, които към момента важат в цялата страна. Документът ще позволи на ваксинираните хора да имат достъп до обявени за високорискови закрити помещениякато ресторанти, барове и заведения за грижи. Двуседмична пилотна програма ще влезе в сила от 6 октомври.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин