България през погледа на чуждестранните пътешественици - 1 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
България през погледа на чуждестранните пътешественици - 1
Автор: Peika.bg

Чудили ли сте се какво пишат в блоговете, книгите и записките си пътешествениците, които за пръв път посещават България? Какво казват те за страната ни е важно, защото за малко познатите дестинации чуждестранните пътешественици се информират от... другите пътешественици, които са пристигнали тук преди тях. Мненията на чужденците, след като за пръв път са стъпили на българска земя, са толкова шарени, колкото вероятно и за всяка друга страна по света. Но винаги е интересно да се погледнем отстрани.

* * *

Това, което ме удиви, беше, че когато казвате „да“, клатите главата си все едно казвате „не“. Пих и боза, която имаше странен вкус, но изглежда здравословна.

Кеичи Ивасаки, в интервю за Пейка

* * *

Пътувах във влака за Варна. Слънцето започна да залязва и започна да става зловещо. Бях сам в купето във влак, който вероятно е стар колкото дядо ми, и единственото, което се чуваше, беше тракането на локомотива. Спирахме на няколко страховито изглеждащи гари, където се качваха само по един или двама души, докато на заден план притичваха кучета.”

Брандън Корони, САЩ, в блога си

* * *

От изключително услужливата дама, която ми продаде автобусния билет, до жената от Копривщица, която ми даде безценни съвети за града си, и собственика на мястото, където спах следващите няколко дни... тук определено пътешествениците се чувстват добре дошли и до известна степен у дома си.”

Пуон, Канада, в блога си

* * *

Странно нещо, което видях, са трамвайни спирки в средата на улицата без никакви обезопасени места, на които да чакат хората.”

Макай, в блога си

* * *

Българите са любвеобилни песимисти, стигнали до крайност – защото всеобщото отрицание е най-честата тема, обсъждана задълбочено над безкрайните им чаши черно кафе.”

Рандал Бейкър в книгата си „Странни места... интереси хора” (изд. НБУ, 2006)


Прочетете и втора част.

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Janka Šikulová, 12.07.2013 | 00:04
Moqt pogled i puteshestviq iz BG:) https://sikulova.blog.sme.sk/
Абонирайте се за нашия бюлетин