Барбадос – прекрасна дестинация, за която може би не заете тези факти - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Барбадос – прекрасна дестинация, за която може би не заете тези факти
Автор: Елена Исаева

Барбадос е островна държава, разположена в източната част на Карибско море, разположена на изток от Наветрените острови и Карибско море. Столицата на Барбадос е Бриджтаун, разположен на югозападния бряг на острова.

Барбадос получава независимост от Великобритания на 30 ноември 1966 г., превръщайки се в суверенна нация в рамките на Британската общност.

Барбадос – прекрасна дестинация, за която може би не заете тези факти
Снимка: pixabay.com

Барбадос е британска колония от 1625 г. до независимостта си през 1966 г., което го прави една от най-старите британски колонии в Карибите. Към 2021 г. Барбадос има приблизително население от около 287 000 души.

Език: Английският е официалният език на Барбадос, отразяващ неговата колониална история. Валутата на Барбадос е барбадоски долар (BBD).

Барбадос има тропически климат, характеризиращ се с топли температури през цялата година, със сух сезон от декември до май и влажен сезон от юни до ноември.

Барбадос е известен със своите красиви плажове, с прахообразен бял пясък и кристално чисти тюркоазени води. Популярните плажове включват Crane Beach, Accra Beach и Bathsheba Beach.

Бриджтаун и неговият исторически гарнизон бяха обявени от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство през 2011 г., като се признава значението им като добре запазен градски пейзаж от колониалната епоха.

Crop Over Festival е най-голямото културно събитие на Барбадос, празнуващо края на реколтата от захарна тръстика с музика, танци, паради и традиционна баджанска кухня.

Летящата риба е национален символ на Барбадос и е изобразена на герба на страната.

Mount Hillaby е най-високата точка в Барбадос, достигайки надморска височина от 336 метра (1102 фута), предлагайки панорамна гледка към острова.

Разположена в Бриджтаун, къщата на Джордж Вашингтон е мястото, където първият президент на Съединените щати Джордж Вашингтон е посетил през 1751 г.

Пещерата на Харисън е естествена варовикова пещерна система, разположена в централните възвишения на Барбадос, включваща сталактити, сталагмити и подземни потоци.

Зелените маймуни са местни за Барбадос и могат да бъдат намерени свободно да се разхождат из горите и провинцията на острова.

Барбадос е известен с производството си на ром, като Mount Gay Rum Distillery е една от най-старите дестилерии за ром в света, датираща от 1703 г.

Крикетът е националният спорт на Барбадос и островът е родил много легендарни играчи на крикет, включително сър Гарфийлд Собърс и сър Франк Уоръл.

Барбадос е родното място на международната поп звезда Риана, която остава културна икона и световен посланик на острова.

Батшеба е живописно крайбрежно село на източното крайбрежие на Барбадос, известно със своята груба красота, мощен прибой и уникални скални образувания.

Oistins Fish Fry е популярна традиция в петък вечер в Барбадос, където местните жители и посетителите се събират, за да се насладят на пресни морски дарове, музика и танци.

Река Конститушън тече през Бриджтаун и е важен воден път в столицата на Барбадос.

Остров Пеликан, разположен точно до брега на Бриджтаун, се смята за едно от първите места за кацане на британските колонисти в Барбадос.

Резерватът за диви животни на Барбадос е убежище за местни и екзотични животни, включително зелени маймуни, костенурки и папагали.

Кухнята Bajan е смесица от африкански, карибски и британски влияния, включваща ястия като ку-ку и летяща риба, пай с макарони и пудинг и сос.

Вятърната мелница Morgan Lewis е една от двете непокътнати и възстановени захарни вятърни мелници в Карибите и е популярна туристическа атракция.

Holetown е едно от най-старите селища в Барбадос и е известно със своите исторически места, пазаруване и оживен нощен живот.

Карлайл Бей е естествено пристанище в Барбадос, известно със спокойните си води и отличните възможности за гмуркане с шнорхел и гмуркане.

Музеят и историческото общество на Барбадос се помещават в бивш британски военен затвор и представят историята, културата и наследството на острова.

Барбадос е известен със своите топли и дружелюбни хора, които посрещат посетителите с отворени обятия и са горди да споделят своя райски остров със света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин