Бекънскот е най-старото мини-село в света - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бекънскот е най-старото мини-село в света
Автор: Peika.bg
Бекънскот е най-старото мини-село в света
Снимка: Robert Linsdell

Беконскот е миниатюрно село в английския град Бийкънсфийлд в Бъкингамшир. То съществува от 80 години и се състои от къщички от дърво, камък, метал и стъкло, градини и голяма железница.

Беконскот е създадено от местния счетоводител Роланд Калингам в края на 20-те. Първоначално той го е направил, за да декорира голямата си каменна градина и да развлича гостите си. За мини-селото се разбира чак през 30-те години и то става атракция.

В градината на Калингам всъщност има шест села. Те са напълно измислени, но сградите изглеждат като истинските в Англия от 30-те години.

37248

Градчетата са населени с минатюрни човечета, които се занимават с различни активности – говорят си, разхождат се из площада, чистят домовете си.

37249

Някои от тях са комични – като бояджия, който пада от стълба или крадец, бягащ от ченгетата. По тях са работили поколения майстори, градинари и занаятчии, които са оставили своя отпечатък в Бекънскот.

37250

Всички приходи от селото се дават за благотворителност. До този момент Беконскот е привлякло 14 милиона посетители и събрало около 5 милиона лири.

37247

То се счита за най-старото минатюрно село в света, което е вдъхновило създаването на подобни села и паркове и на други места.

37246

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин