Мини Европа, Брюксел: Виж цял континент за няколко часа - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мини Европа, Брюксел: Виж цял континент за няколко часа
Автор: Петя Димитрова

Да обиколите Европа за няколко часа. Струва ви се невъзможно? Да, ама не! Всъщност това си е мисия напълно възможна. А начинът да я осъществите е да посетите парка Мини Европа в Брюксел.

Мини Европа предлага на всекиго по нещо: фенове на Европейския съюз, любители на архитектурата или историята, деца, които нямат търпение да научат нещо ново. Там може да си припомните последното си пътуване или пък да изберете следващата си дестинация.

Паркът е събрал в себе си най-прочутите сгради на всяка от страните-членки на Евросъюза. За минути преминавате от старото кметство на Стокхолм през улиците на белгийския Гент, за да стигнете до кея на Порто. Среща пред Биг Бен? Или по-добре целувка пред Айфеловата кула? Може и двете. Не са на голямо разстояние едно от друго.

Белите вятърни мелници на Дон Кихот не изглеждат толкова заплашителни в умален мащаб. Но пък знае ли човек защо Ла Манча не ги е харесвал изобщо. За сметка на това мини-Везувий си е направо страшен. Оригиналният вулкан изригва за последно през 1944 г. В Мини Европа това се случва доста по-често: всеки път, когато някой посетител го предизвика, натискайки специалния червен бутон. 

Докато се разхождате покрай умалените архитектурни шедьоври, научавате много. Още на входа ще ви дадат гид с информация за самите сгради, както и за всяка една от държавите. Доста оригинален начин да преподадете на някой малчуган урок по география на Европа. 

Искате да се почувствате като у дома си? Добре дошли в Рилския манастир! Докато разглеждате един от символите на страната ни, около вас звучи българския химн. Наистина специално усещане!

Също толкова специално, колкото и разходката в Мини Европа. Цял континент, който може да обходите само за няколко часа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Kasiopeq Haralampieva, 03.07.2013 | 15:03
ехеее яката работа
Uchtiviq Los , 03.07.2013 | 12:03
много готино :)
Охльо Бохльо, 03.07.2013 | 11:44
уауа, ей това е готино вече :) С един куршум направо стадо зайци :)
Абонирайте се за нашия бюлетин