При вятърните мелници на Дон Кихот в Консуегра - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
При вятърните мелници на Дон Кихот в Консуегра
Автор: Мира Янева

Знаете го Дон Кихот, яхнал своята кранта Росинант във вечна борба с вятърните мелници из испанските земи. Да се пренесете на място в Испания, където да се почувствате като истински Дон Кихот не е толкова трудно... Може и без кранта. И е близо до Мадрид.


Консуегра на пръв поглед се вписва идеално в калъпа на испанските градчета – голям централен площад, голяма католическа катедрала, тесни улички, барове, препълнени с хора...

А това, което го прави различен и донкихотовски, са 11 от най-добре запазените вятърни мелници в Испания, които се намират на хълм край града. Живописно разположени покрай извиващото се шосе. С крепост между тях.

Изкачването на хълма може да ви остави с по-малко дъх, но гледката отгоре си заслужава усилията. Можете да видите отвисоко цялата Консуегра и заобикалящите я равнини на Кастилия-Ла Манча.

Освен това в Консуегра се произвежда най-добрият шафран в Европа. Дори в градчето си имат празник на шафранената роза (Fiesta de le Rosa del Azafrán). Ако дойдете тук през октомври, очите ви ще се напълнят с лилаво от полетата с цъфнали шафранови минзухари.

Полезна информация: От автогара Mendez Alvaro в Мадрид има автобуси до Консуегра на автобусната компания Samar, които потеглят приблизително на всеки два часа. Пътуването отнема около два и половина часа. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин