Берлин чества падането на Стената с хиляди светещи балони - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Берлин чества падането на Стената с хиляди светещи балони
Автор: Peika.bg

Изминалите 25 години от падането на Берлинската стена ще бъдат отбелязани по изключително въздействащ начин. Хиляди светещи балони ще очертаят линията, по която е била разположена Стената до 1989 г.

 

Lichtgrenze или Границата от светлина е инсталация на филмово студио Bauderfilm и дизайнерите от Whitevoid. Балоните ще очертаят 15 от общо 140-те километра стена, с които Берлин е бил разделен на две.

Освен като символ на надеждата и свободата, балоните ще напомнят, че миналото не трябва да се забравя. Всеки един от тях разказва историята на жертви на Берлинската стена. От тези, които се опитват да избягат, до тези, които трябва да ги спрат.

22-годишният пазач на Стената от страната на ГДР Петер Гьоринг загива на 23 май 1962 г. Това се случва, докато Петер се опитва да спре 14-годишният Вилфред Тевс да избяга на запад през канала Берлин-Спандау. Бягащият Вилфред е ранен, но оцелява и успява да премине в Западен Берлин. Стрелящият по него Петер загива от рикоширал куршум.

Освен стената от светещи балони, които ще бъдат пуснати в небето вечерта на 9 ноември, между 7 и 9 ноември в Берлин са предвидени многобройни събития, презентации, обиколки.

Вижте визуализация на инсталацията с балони:

LICHTGRENZE from Fall of the Wall 25 on Vimeo.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин