Бесалу – спомен от средновековна Испания - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бесалу – спомен от средновековна Испания
Автор: Peika.bg

Испания има богато историческо наследство, което днес привлича многобройни туристи, които да му се насладят. Калдъръмените улици с многобройни аркади носят духа на средните векове, а миксът от култури си личи в историите и сградите на градове като Бесалу.

Бесалу е в областта Каталуния, Испания. Той е бил особено важен през Средновековието като столица на графство Бесалу. Вилфред Косматия, който е обединил Каталуния, е бил граф на Бесалу, а от същия град е и известният средновековен трубадур Раймон Видал.

Бесалу е известен сред туристите, заради внушителният мост от 12-и век над река Флувия, по средата на който има порта. Други туристически обекти е старият еврейски квартал, където има миква - ритуален еврейски басейн от 11-12-и век, както и останки от средновековна синагога близо до реката.

Сред забележителните религиозни сгради са църквите на Сант Пере, Санта Мария, Сант Висенте, всичките в смесен романо-готически стил, а църквата на Санта Хулия е известна с пищните си орнаменти.

Вижте нашата галерия, за да разберете защо трябва да идете в Бесалу, ако искате да се почувствате като в Средновековието, или поне в по-добрата част от него. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин