Бора Бора или мястото, за което си мечтаеш - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бора Бора или мястото, за което си мечтаеш
Автор: Peika.bg
Бора Бора или мястото, за което си мечтаеш

Остров Бора Бора е сред дестинациите, които искаме да посетим веднъж в живота. Те предлагат една утопична и хармонична действителност, която трудно може да се намери.

Мястото примамва туристите със своята тропическа растителност, тюркоазеносинята вода на лагуната, рай е за любителите на гмуркането и определено впечатлява с гордо извисяващите се върхове на вулкана.

Вероятно се чудите с какво Бора Бора е различен от останалите тропически острови. Той съчетава в себе си богатството на полинезийската култура, примесена с модерна инфраструктура, обгърната от пъстротата на островната природа и съхранени традиции.     

Бора Бора е част от архипелага на Дружеските острови на Френска Полинезия, която е автономно владение на Франция и се състои от около 130 острова, разположени във водите на Тихия океан. Той се намира на около 230 км северозападно от остров Таити и столицата на полинезийската общност – Папеете.

Островът е с площ от едва 40 кв. км и е обграден от лагуна и от коралови рифове. В централната му част са трите хълма на угаснал вулканМаунт Хю, Маунт Пахиа и Маунт Отману, който е най-високата точка на острова – намира се на 727 м надморска височина. 

Бора бора е съхранил и многовековната си култура и езическите си храмове, които там се наричат „мараи“. От многобройните запазени символи на местната вяра, задължително трябва да посетите Ахуеа-Тай – древен полинезийски храм. От него се открива приказна гледка към лагуната, Маратетини – един от най-значимите на острова и Тахаруу, който наподобява обелиск с формата на гробница, сякаш поникнал от земята.

С други думи – на Бора Бора има по нещо за всеки тип туристи и със сигурност е от местата, които няма да ви разочарова.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин