Боровец – какво ново през зима 2013/2014 - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Боровец – какво ново през зима 2013/2014
Боровец – какво ново през зима 2013/2014
Снимка: Мария

Боровец се готви за откриване на зимния сезон 2013/2014. Ето какво можете да очаквате в ски курорта тази зима.

Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014

Предстоящият зимен сезон ще бъде интензивен също от спортна гледна точка. На 15 и 16 февруари 2014 г. курортът ще бъде домакин на Европейската купа по алпийски ски за мъже. Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта Попангелов, като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона.

Повече британци и македонци

С 16% повече посетители ще има тази Нова година в Боровец в сравнение с миналата година.

Все повече балканските ни съседки – Македония, Сърбия, Румъния, Македония и Гърцияизбират Боровец за зимната си ски почивка. Най-активни в това отношение са македонците – 1,5 пъти повече спрямо миналата година.

Все повече са и британците, чийто брой беше намалял по време на най-тежките години на икономическата криза.

Какво ново в Боровец

През новия сезон почитателите на зимните спортове ще чакат по-малко пред лифтовете благодарение на новата система с безконтактно преминаване и на откриването на две нови каси за продажба на лифт карти и билети – близо до долна станция на лифт „Мартинови бараки” и в хотел „Рила”.

Друго нововъведение е преместването на Borosport Snow Park в горната част на писта “Попангелов”. Това ще осигури още по-добра видимост на виртуозните изпълнения на майсторите на скоковете и ще вдигне адреналина в скоковете и препятствията. Паркът ще има три зони на трудност – за начинаещи, средно напреднали и експерти на фристайла, като ще преобладават по-леките семейни предизвикателства.

Мястото на стария терейн парк в горната част на «Ястребец 3» се освобождава като писта и ще може да се ползва за тренировки на отбори, по-малки по мащаб състезания, както и за свободно каране.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Ryan Gosling, 14.11.2013 | 16:18
Нямам търпение да посетя Боровец тази зима!
Абонирайте се за нашия бюлетин