В Берлин с деца - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Берлин с деца
Автор: Peika.bg
В Берлин с деца
Снимка: Unsplash

Берлин е град, в който всяко семейство ще се почувства добре дошло.

Столицата на Германия, известна с това, че държи на толерантността и приобщаването, плюс със свободния дух, бохемска атмосфера, е дестинация, където родителството не трябва да ограничава забавлението на родителите. От празненства в бирарии до техно фестивали на открито, малките деца в детски колички и антифони са неразделна част от действието.

Независимо дали сте в движение с малки деца или тийнейджъри, Берлин посреща семейните пътешественици със страхотни забавления, от социални пространства за възрастни, където децата са приети с радост, до атракции за хора от различни възрасти.

Ето какво трябва да знаете, когато пътувате с деца в Берлин:

Подходящо място за деца ли е Берлин? 

Германското родителство, в сравнение с повечето други неевропейски стандарти, се счита за laissez-faire. На децата се дава свобода да изследват своята индивидуалност и да се изразяват публично, особено на открито. Особено в Берлин, гордо прогресивен и либерално настроен град, децата са разрешени навсякъде, което държи бизнеса наясно с нуждите на семейството.

Около една трета от града е покрит със зелени открити пространства, с около 2500 добре озеленени парка, всеки със свой уникален характер: от буйни градини до павирани пътеки за разходка и сенчести места за пикник. Градският отдих надхвърля обичайните люлки и пясъчници; масите за пинг-понг са вездесъщи, както и масивните фитнес зали на открито. Бъдете сигурни, че в жилищните райони, далеч от оживените главни улици, обикновено има парк или детска площадка наблизо. 

Храненето навън не е сложна задача, тъй като в повечето ресторанти има столчета за хранене и детски менюта. Дори някои изискани заведения за хранене посрещат децата и се грижат за диетичните им нужди, въпреки че е задължително да попитате предварително. Не толкова изисканите немски ресторанти, като бирарии и кафенета, определено са най-подходящи за семейно време, с детски площадки и лесно самообслужване.

Къде е най-доброто място за престой с деца в Берлин?

Когато избирате семейно настаняване в Берлин, помислете дали да не останете близо до по-големи паркове и пазари на открито, където има изобилие от открито пространство, музика на живо и продавачи на закуски. В Prenzlauer Berg, Mauerpark има неделен битпазар, който трябва да посетите, а Gleisdreieck на Schöneberg е топ парк за семейства със скейтборд, футбол и необичайни зони за подскачане и катерене.

Най-добрите неща за правене в Берлин с бебета и малки деца

Разгледайте реката и каналите

Водните пътища на Берлин не са подходящи за плуване, но можете да им се насладите по други начини. Направете прохладна обиколка с лодка по река Шпрее за панорамни гледки към големите атракции или гребете по по-малко натоварените канали Кройцберг и Нойкьолн. И ако все още сте готови да плувате, има Badeschiff, басейн, вграден в река Шпрее. Родителите могат да се насладят на модерното, плажно клубно настроение на Badeschiff, а ла диджеи и уроци по йога, а входът за бебета и деца под 2 години е безплатен.

Отидете на пикник

Пикниците в парка са гарантирано забавни и бюджетни. Разнообразните пейзажи включват езера, жива флора и фауна и дори лебеди и лисици. Изберете парк с отлични места за гледане на хора, като Tempelhofer Feld, често пълен с кайтсърфисти и музиканти, и Mauerpark, където гравитират художници на графити и автобуси. И двете опции позволяват и барбекю; вземете комплект скара за еднократна употреба от супермаркета и месо и сте готови.

Най-добрите неща за правене в Берлин с деца в училищна възраст

Разгледайте интерактивен музей

Берлин разполага със страхотни музеи за всички възрасти; успех в избора на само един! Naturkunde може да се похвали с гигантски скелет на T-Rex и други достойни за оглед съкровища и препарирани животни, докато Technikmuseum (Германски музей на технологиите) претендира за механични чудеса с ретро локомотиви и експонати за магнетизъм и космонавтика. 

Посетете Берлинския зоопарк

Берлинската зоологическа градина е една от най-старите и най-големите в света. Панди, големи котки, редки птици – каквото се сетите. Съседният мол Bikini Berlin предлага изненадващо страхотна (и безплатна!) гледка към заграждението с маймуни. 

Най-добрите неща за правене в Берлин с младежи и тийнейджъри

Посещавайте бирени градини 

Огромните бирени градини в Берлин са идеални за идилично семейно прекарване. В Café am Neuen See в Тиргартен можете да играете игри на поляна, да гледате футбол или да карате лодка на езеро. Така или иначе, възрастните могат да се отдадат на истинско немско бягство от реалността: вурстове и бира под достойни за Шварцвалд дървета и приказни светлини.

Фестивали

Родителството в Берлин е много лесно и приятно с подходящи за семейства улични фестивали и събития на открито. Клубовете са саундтракът на живота в Берлин, така че децата са изложени на електронна музика и купони от ранна възраст. На летните паради, например Karneval der Kulturen и Pride (Ден на Кристофър Стрийт), всички възрасти танцуват на музика на живо и носят цветни костюми, празнувайки мултикултурализма и многообразието. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин