Боровец се готви за летен сезон 2019 - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Боровец се готви за летен сезон 2019
Боровец се готви за летен сезон 2019
Снимка: Borovets

Снегът вече се стопи, слънцето грее все по-силно, а Боровец се готви усилено за предстоящия летен сезон 2019!

Тази година летният сезон в първия български планински курорт ще започне на 15 юни – събота.

През лято‘2019 Borovets Mountain Bike Park ще посрещне любителите на байк приключенията с разнообразни елементи, нови вариации на трасетата, виражи и завои, подходящи както за опитни байкъри, така и за напълно начинаещи. С отварянето на парка се завръща и емблематичното трасе Scary Мovie, което предлага на гостите на Боровец несравними downhill преживявания. 

Това лято една от най-големите атракции в Боровец, въженият град „Бороландия“, ще изненада малки и големи с обновени елементи. А екипът на Borovets Climbing and Mountaineering ще предизвика всички любители на планината с разнообразните си планинарски маршрути и предизвикателни катерачни обекти.

Боровец се готви за летен сезон 2019
Снимка: Borovets

Професионалните планински водачи на „Бороспорт“ ще разкрият тайните на Рила по време на пешеходните турове до едни от най-красивите места и гледки в планината, а всички, които обичат активната почивка сред природата, ще могат да се впуснат в приключението да карат каяк на язовир "Искър", да се насладят на езда сред вековните борови гори или да полетят с парапланер над величествената Рила планина.

За поредна година Боровец ще бъде домакин на множество спортни, културни и музикални събития през лятото. От 5-ти до 7-ми юли курортът ще се потопи в българската култура и фолклор с традиционния фестивал "Магията на РИЛА планина", а на 31 август Боровец ще бъде завладян от рок музиката по време на традиционния рокерски фестивал „БороРок“.

На 13 септември Borovets Mountain Bike Park ще бъде домакин на Borovets Open Cup 2019 – downhill състезание от календара на Международния колоездачен съюз (UCI) и част от Vivacom Dowhnill Series.

Боровец се готви за летен сезон 2019
Снимка: Borovets

Тази година цените на двупосочния билет за кабинкова линия  „Ястребец“ ще бъдат 15 лв. за възрастни и 6 лв. за деца между 7 и 14 години. Дневната байк карта ще бъде 30 лв., а двудневната 50 лв. Всички верни фенове на планинското колоездене ще могат да закупят сезонна лифт карта за mountain bike спускания за 450 лв.

Боровец се готви за летен сезон 2019
Снимка: Borovets

Хотелите в Боровец също се готвят да посрещнат своите гости през лятото с неустоими предложения, съчетаващи активния планински туризъм с релакс в стилна алпийска обстановка. И това лято Боровец е предпочитана дестинация и за много български и международни фирми, които търсят подходящо място за организиране на техните събития, мероприятия, конференции и тиймбилдинги на открито. За да сплотят своя екип, бизнес гостите на курорта могат да се възползват от разнообразните активности на открито в планината – байк турове с екипа на Borovets Mountain Bike Park или персонализирани програми от Borovets Climbing & Mountaineering, включващи разнообразни препятствия, атрактивни въжени елементи, съчетани с логически игри, които да качат адреналина на участниците. Тиймбилдинг приключенията в планината могат да станат още по-вълнуващи с интересните кулинарни класове по готварство, сладкарство и миксиране на коктейли, които могат да бъдат включени към разнообразните активности в Боровец.

Не изпускай, разпускай в Боровец през лятото!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин