Боят с трънливи храсти от остров Бали (фоторазказ) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Боят с трънливи храсти от остров Бали (фоторазказ)
Автор: Мария Ангелова

Толкова много са далечните народи с техните непознати ритуали, изпълнявани някъде в непроходимите джунгли, в изпепеляващите пустини или на нечувани острови насред океана, че един живот не би ни стигнал да ги видим и преживеем всички. Но благодарение на пътуващите фотографи можем да си представим поне частица от това, което не можем да видим с очите си.

Пренасяме се на няколко хиляди километра оттук, на 8 градуса южно от Екватора – сред джунглите на остров Бали. Макар островът да е известен като луксозна туристическа дестинация, встрани от утъпканите маршрути все още хората живеят според вековните си традиции.

Всяка година младежите от село Тенганан Пагринсинган на индонезийския остров почитат с едномесечни празненства индуския бог на войната Индра. Сложната церемония се нарича Усаба Самба и включва поредица от ритуали. Един от тези ритуали е Войната с панданус (вид бодливо тропическо растение с подобни на палмовите листа). По време на този ритуал младите мъже се бият помежду си, като използват за оръжие връзки от бодливото растение.

Проследете какво точно се случва в галерията!

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин