Части от Испания изискват здравна карта от посетителите за влизане в закрити пространства - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Части от Испания изискват здравна карта от посетителите за влизане в закрити пространства
Автор: Peika.bg
Части от Испания изискват здравна карта от посетителите за влизане в закрити пространства

По подобен ход във Франция и Италия, някои региони в Испания вече изискват хората да покажат, че са били ваксинирани или са имали отрицателен тест за COVID-19, преди да влязат в кафенета, барове и ресторанти.

От 31 юли Галисия ще изисква от хората доказателство за ваксинация или тест, преди да им бъде позволено да вечерят или пият на закрито в кафенета, барове и ресторанти. Това означава, че хората ще трябва да докажат, че са били напълно ваксинирани или са имали отрицателен тест за COVID-19 през последните 72 часа или са се възстановили от вируса през последните шест месеца.

Подобни мерки все повече се изискват в цяла Европа, като доказателството за ваксинация вече е условие за влизане в много места в Италия и Франция.

За граждани и пътници, посещаващи Испания от окръг на ЕС, това доказателство може да бъде информацията, която се съхранява в цифровия сертификат COVID-19 на ЕС. За пътници, пристигнали от Обединеното кралство, NHS сертификатът или приложението се приемат като доказателство за здравния статус на COVID-19. Посетителите от други места трябва да могат да покажат официалната си карта за ваксинация като доказателство, но регионалното правителство все още не е посочило ясни насоки.

В понеделник канарският остров Тенерифе се присъедини към Галисия, като поиска подобни доказателства от покровители, които искат да вечерят или пият на закрито в кафенета, барове и ресторанти. Пропускът ще отвори врати и за театри, културни центрове, спортни обекти и закрити туристически атракции. Той идва, когато регионът повиши предупреждението си за коронавирус до ниво четири, най-високото ниво. Популярната туристическа дестинация е най-силно засегната от Канарските острови, но регионалното правителство предупреди, че същото изискване ще се прилага и в целия архипелаг, ако други острови се изкачат до ниво четвърто.

Тези, които не са ваксинирани и трябва да покажат отрицателен резултат от теста за COVID-19, могат да получат PCR тест в много аптеки и медицински клиники в Испания. Списъкът Covid Testing Locations ще ви помогне да намерите най-близкия тестващ сайт, както и Google Maps. В Испания средната цена на PCR тест е 120 евро, а антигенният тест е сравнително много по-евтин – около 30 евро.

На други места, когато петата вълна от пандемията се задържа, нощните комендантски часове са в сила в регионите на Каталуния и Валенсия и има ограничения за социални събирания в голяма част от страната.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин