Да се влюбиш във виното и в Несебър - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да се влюбиш във виното и в Несебър
Автор: Мария Ангелова
Да се влюбиш във виното и в Несебър

Вече три години около романтично-опияняващия 14 февруари Несебър се превръща в столица на двата празника по време на своя фестивал за любов и вино "Влюбени в Несебър".

През 2015-а година изданието на фестивала ще е на тема ретро, като слоганът е „Любовта е пътешествие за двама... Нека вашето минава през Несебър!“.

Идеята на събитието е да събере влюбени двойки, които да се забавляват и да усетят атмосферата на Несебър.

Петък, 13-и февруари

Още първия ден, макар и с известна доза параскевидекатриафобия*, ще ви пренесе в духа на романтичното минало с легендарната музика на Диана Експрес с Митко Щерев. Суеверията не важат, когато танцувате „Блус за двама“ или припявате „Душа“.

* параскевидекатриафобия – фобия от петък 13-и

11:00 „Подаръци и вкусотийки и други глезотийки” - тридневен базар за произведения на изкуството, подаръци, любовни картички, сладкиши и др.

11:30 „Изработено с любов“ - Работилничка за любовни сувенири и подаръци - на място гостите на фестивала ще имат възможност да изработят подарък за любим човек

17:30 Влюбени в Несебър - откриване

18:00 „Libretto d'amore “ - оперни импровизации на солистите на Бургаската опера Людмила Михайлова и Диман Панчев

19:00 - „Влюбено сърце“ - концерт на Диана Експрес

Събота, 14-и февруари

Уикендът обещава да е интересен и постоянно нещо да се случва: работилничка за любовни сувенири, ободряващо сутрешно кафе и разговор с психолога-сексолог доц. Румен Бостанджиев, забавно тандемно състезание с велосипед за двама, смях с Иван Ненков и Похвалното му слово за тъщата. The Smugglers Collective ще ви пренесат в миналото под звуците на известни суинг и джаз парчета. Тук обаче не става дума само за ритъм, защото е предвидено гостите да бъдат посрещнати с винтидж будоар, където с помощта на опитни дизайнери всички ще могат да се преобразят посредством ретро прически и грим.

11:30 „Казва ли ти някой, пък смееш ли да попиташ!“ - сутрешно кафе със сексолога доц. Д-р Румен Бостанджиев , д.м. Уж всички все много ѝ разбираме на любовта, а отношенията ни с любимия човек рано или късно неизбежно стигат до ситуация от рода „Казва ли ти някой, пък смееш ли да попиташ!“.

13:00 „Любов на педали“ - състезание с колело тандем

15:00 „Билки и отвари за любовни хали“ - обредни хлябове, наричания, ритуали и билки за любов, презентация на новата Ритуална зала.

15:30 – 16:30 Отворени врати в новата ритуална зала

17:00 Похвално слово за тъщата - поетът Иван Ненков от името на заврените зетьове в Несебър

19:00 Как са го правили - Ретро парти с The Smugglers Collective „Jazz&Swing“

Неделя, 15-и февруари

На 15-и февруари ще има куклен театър за малки и пораснали деца. И за да е сладък краят - тортено състезание.

11:00 „Принцесата и граховото зърно“ - куклен театър

13:00 „Сладкото изкушение“ VOL.2 - тортено състезание. За втора поредна година отправяме предизвикателство към всички влюбени двойки с афинитет към сладкарството! Първото издание на Сладкото изкушение се оказа щура надпревара, украсена (да не кажем оплескана) с много сметана и шоколад. Талантливите несебърски момичета от Сладкарски цех „Думи – 68“ са измислили умопомрачително вкусни изпитания, с които да тестват сръчността, въображението, любовта ви към сладкото... и любовта един към друг!

15:00 На кой ще му излезе късмета? - теглене на наградите. 

17:00 “Пейка – в часа, когато денят отслабва, заражда се нощта…” - театрално представление

*

Всички събития са с вход свободен и ще се проведат във фестивалната шатра на площад „Месамбрия“ в Стария град на Несебър. И през трите дни ще има още интересни игри за влюбени двойки, базар за подаръци и вкусотии и много настроение. Всеки ден от 11:00 до 16:00 ч. „ФотоЛофф“ игра за влюбени за ориентиране и снимки.

Следете Уикенд за любов и вино в Несебър тук и тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин