Да се впуснеш в круизен туризъм - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да се впуснеш в круизен туризъм
Автор: Peika.bg
Да се впуснеш в круизен туризъм

Идеята за круизен туризъм звучи интригуващо, екзотично, но някак не толкова познато и предпочитано. 

По света обаче круизният туризъм отдавна се е утвърдил като популярен начин за почивкаМнозина са тези, които предпочитат да си доставят удоволствие с едно луксозно пътешествие по море и откриват очарованието на круизния туризъм, превръщайки се във верни негови почитатели.

От своето възникване до днес круизният туризъм търпи огромно развитиеКато се започне от това, че са се увеличили и устройството на корабите, и техният капаците от 2000 пасажери в началото до над 6000 в наши дни. Всеки новопостроен круизен кораб е по-внушителен от предишните и предлага много по-голямо разнообразие  от дейности на борда с цел да бъдат задоволени и най-капризните желания на пътешествениците.

Първоначално круизните корби били единствената връзка на Европа с Америка и имали по-скоро практическа насоченост, докато днес те се възприемат като синоним на луксозна почивка.

52619

За родоначалник на круизните пътешествия се смята Самюел Кунард. През 1840 г. той започва да организира редовни плавания между Европа и САЩ, а компанията му бързо добива популярност и години наред държи челните позиции в бранша.

Впоследствие с настъпването на 20-и век и развитието на инженерните технологии, започват да се строят все повече кораби за круизен туризъм, предлагащи пътешествия до най-екзотичните кътчета на земята – Карибския басейн, Аляска и Средиземноморието.

Обичайно един круиз трае между 8 и 14 дни, като в този период пасажерите се наслаждават на разнообразна програма, приятна интернационална компания, изключителни грижи и комфорт. Интересното е, че заради огромните размери на корабите морското вълнение не се усеща.

52621

Обикновено пътниците заплащат определен пакет услуги, а на борда могат да ползват допълнителни екстри. Имайте предвид обаче, че бакшишите, напитките, използването на мини бара в каютите, бреговите екскурзии, спа процедурите, прането и гладенето са допълнителни разходи за сметка на пасажера, които трябва да се предвидят предварително.

Затова и цените на пакетите също са различни, в зависимост от дестинацията, сезона и капацитета на круизния кораб. Средната цена на едно пътешествие с круизен кораб е между 600 и 850 евро, като най-предпочитани месеци са март, април, май и септември. Определящ за цената е и видът на каютата вътрешна или външна, с балкон или не, стандартна или луксозна, двойна или единична. Освен това някои круизи са с включен самолетен трансфер, а други са със самостоятелно придвижване до кораба.

Развлекателната програма на борда, както и последователността на дестинациите, които се посещават се обявява предварително за максимален комфорт на пасажерите. Вече ви се доплава в открито море, нали?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин