Да управляваш хотел над 13 века - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да управляваш хотел над 13 века
Автор: Peika.bg
Да управляваш хотел над 13 века
Снимка: keiunkan.co.jp

На колко години смятате, че е най-старият все още действащ хотел в света?

Знаем че звучи нереалистично, но в японския град Киото съществува един, който не само че е на повече от 1300 години, но и през цялото това време е управляван от едно семейство. Цели 52 поколения са били начело на хотел „Нишияма Онсен Кеюнкан“, който държи световния рекорд на Гинес за най-старта страноприемница в експлоатация. Той е създаден през 705 г. пр. н. е. от помощник на тогавашния император. Именно там са отсядали множество политици, самураи, шогуни и други известни личности.

В наши дни собствениците се опитват да разширят пространството и да го модернизират без да нарушават традиционния му стил и историческата атмосфера. Ето и още нещо, което ще ви покаже, че 4-звездният хотел наистина държи да е в старовремски стил – там няма интернет. Въпреки това обаче туристите имат на разположение живописни околности, на чието спокойствие да се наслаждават. В региона се намират и едни от най-известните природни горещи извори, от които се разкриват спиращи дъха гледки към величествени планини и дерета.

В ресторанта на хотела посетителите могат да опитат висококачествени местни храни, да се потопят в японската култура или пък да се позабавляват на караокето.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин