Даша и Ефим и защо да посетим Киев (освен за Евро 2012) - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Даша и Ефим и защо да посетим Киев (освен за Евро 2012)
Автор: Мария Ангелова
Даша и Ефим и защо да посетим Киев (освен за Евро 2012)

Вече ви показахме невероятното видео на двамата украинци Даря Турецки и Ефим Грабой, в което Киев сякаш е направен от играчки. Ето какво ни споделиха те за привързаността си към града, за това кое е първото нещо, което трябва да направите, когато пристигнете там, и защо да потеглите към Украйна (освен за европейското по футбол).

- Във вашето видео Киев прилича на приказен град. Такъв ли е наистина животът в Киев?

- Показахме Киев такъв, какъвто искахме да го запомним – не църковно-помпозен, а ярък, пулсиращ европейски град. Така ли е наистина? Отчасти. Всичко, което сме показали във видеото, е наистина Киев. Безспорно сме добавили цвят. Може би този град малко е поизостанал от политиката и ежедневните грижи и жителите на Киев вече са забравили какво е да бъдат туристи. Нашата цел беше да създадем Киев, сякаш направен от играчки – такъв, какъвто би ни накарал да забравим много от настоящите му проблеми.

- Планирате ли да направите филмчета за други градове в Украйна?

- Много бихме искали да заснемем Одеса. Това е невероятно красив град. Безспорно важно е да се снима за душата. Но се надяваме, че следващият ни проект ще е по поръчка.

- Какво ви казват хората, които са гледали вашето видео?

- Не очаквахме толкова много хора да го гледат. Хората ни изпращат личните си истории и у нас се появи усещането, че имаме 100 000 приятели. Много от хората, които са го гледали, поискаха да посетят Киев. В един от коментарите една жена от Корея попита кой е този прекрасен град и в коя страна се намира. Това безспорно е отличен резултат.

- Като хора, които очевидно много обичат Киев, кажете ни пет причини, заради които да го посетим?

- Да видите Киев през лятото. Да се разходите по Андреевский спуск (една от старинните улици в Киев). Да посетите Пейзажната алея. Да се запознаете с украинците. Евро 2012.

- Кое е най-хубавото и най-лошото нещо, което може да се случи на човек в Киев?

- Най-хубавото – да намери много нови приятели и да открие за себе си дворчетата и безбройните галерии в Киев. А когато излезе на разходка вечерта, да се върне чак сутринта. Защото Киев никога не спи. Най-лошото – в Украйна малко хора говорят английски, човек може да се загуби и като не знае езика, да му бъде доста трудно. А най-лошото може да се случи където и да е, във всяка страна, а шансовете да се случи са 50 на 50 – или ще се случи, или не.

- Какво трябва да направим най-напред, когато пристигнем в Киев?

- Да опитате перепечка (вид тестена закуска), защото който не е ял перепечка, не е бил в Киев.

- Къде в Киев можем да открием пейката с най-възхитителната панорама на града?

- На улица Арсенална в Парка на Славата.

Четете интервютата на Peika.bg с вдъхновяващи пътешественици всеки вторник.

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин