Мини Киев или животът на играчките - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мини Киев или животът на играчките
Мини Киев или животът на играчките

Как изглежда един град зависи от това как гледаме на него. По време на Европейското първенство по футбол Киев се превръща във футболна еуфория, през зимата – в снежна приказка, за жителите си може би вече е скучно ежедневие. Двама украинци обаче, Даша и Ефим, са погледнали под по-различен ъгъл на ежедневието и са открили в украинската столица град на играчките, който са показали в невероятното си видео "Мини изглед на Киев" (MiniLook Kiev).

Даря Турецки и Ефим Грабой са намерили вдъхновение в пролетта и в обичта си към града, за да създадат видео, в което Киев е направен сякаш от играчки и конструктор. И да не ви се вярва, всичко си е съвсем истинско. Добавен е единствено специален ефект на снимките, леко замъгляване, за да изглеждат нещата на тях като играчки.

Ако ги попитате как са направили видеото, ще ви кажат „Много просто. С четири месеца работа.“ За пет дни и две нощи двамата заснемат 25 000 снимки, като след селекцията остават около 4500. След това започват работа по монтирането им. „И двамата страдаме от перфекционизъм“, обясняват те дългия процес на постпродукцията.

Дори и да сте били в Киев, сега ще го видите под друг ъгъл – отвисоко и като на филм. Ако не сте били пък, нищо чудно след като го изгледате, да започнете да стягате багажа. Във видеото ще видите и строежа на стадиона в Киев за Евро 2012.

Още за Даша и Ефим можете да научите в блога им.

А тук можете да прочетет нашето интервю с тях.

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин