Добротворчество: Изплети шапка и шал за бездомен човек - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Добротворчество: Изплети шапка и шал за бездомен човек
Автор: Мария Ангелова
Добротворчество: Изплети шапка и шал за бездомен човек
Снимка: Thinkstock/Guliver

Благотворителна кампания под надслов „Изплети топлина” призовава да изплетеш шал, шапка или ръкавици за бездомен човек тази зима.

За повечето хора идването на зимата е повод за смяна на гардероба, за купуване на ботуши и вълнени блузки. Има обаче една малка група от хора, които и тази зима ще се борят за оцеляване. Те са нечии родители, братя и сестри, хора чиито живот не се е стекъл по обичайния за всички нас начин.

Какво се случва с бездомните хора през зимата: В България има немалко хора, за които улицата е дом дори и през студените зимни месеци. Домове за временно настаняване на такива хора има, но те са с ограничени места, а цифрата на нуждаещите се всяка година расте. В началото на декември с откриването на обществени кухни, се откриват и центрове за временно настаняване. Там хората без дом получават подслон, но на сутринта битката им за оцеляване започва отново.

Какво можете да направите: Шапки, шалове и ръкавици! Включете се в благотворителната кампания "Изплети топлина", като изплетете шапки, шалове и ръкавици. Защото помощи под формата на храна и дрехи не липсват, както от държавни институции, така и от частни дарения. Проблемът е, че след като вечер на тези хора им е осигурен подслон и топла храна, сутринта те отново се озовават на улицата.

Кога: В напрегнатото ежедневие, в което живеем, най-ценният ресурс, с които разполагаме е времето. Осъзнатият избор да дариш времето си те прави истински съпричастен. Всеки, който иска да бъде полезен, може да изработи шал, шапка или ръкавици в уютна и приятна атмосфера заедно с още доброволци. За тези, които не са сигурни в уменията си, ще бъде осигурен човек, който да ги научи и да им дава насоки в плетенето. Всеки е добре е дошъл да донесе материали (онези 2 кълба прежда, които никога няма да ползваме, но стоят в гардеробите ни). За тези, които нямат такава възможност, ще има необходимите материали. На 31 октомври (събота) от 11.00 ще се плетат терлици в СОХО, а на 14 ноември ще има 24-часов маратон по плетене, като стартът ще бъде поставен с плетене за деца - с домакин клуб "Перото" в НДК. Предстои и премиера на втория филм за кампанията в началото на декември като домакин на събитието ще бъде Дом на киното.

И понеже България не е само София, всеки от всяко кътче на България, съпричастен с каузата, може да изпрати шапки, шалове и ръкавици, изработени от него, които да намерят притежателя си.

Къде: Адрес за получаване на топлите шапки, шалове, ръкавици и чорапи: гр.София, п.к.1164, бул.П.К. Яворов № 22, ет.1, ап.1, за "Изплети топлина". 

39305

Защо да се включите: Така ще участвате в една различна благотворителна кампания, в която се инвестира труд, емоции, време и любов. Защото в "Изплети топлина" топли не преждата, а съпричастността. Истински съпричастни към едно страдание ни прави отделеното време и внимание

Кой може да се включи: Всеки, който обича плетенето или иска да се научи и по този начин да помогне на човек в беда.

Какво се изисква от вас: Да имате желание, умения и хъс да помогнете на човек без дом

Плетенето е супер, защото... е забавно, отпускащо и с ръцете си можете да сътворите нещо прекрасно.

Добротворчеството е полезно за вас, защото... променяте света, зареждате се в положителна енергия и привличате към себе си добрина.

Участвайте не по-късно от: 30.11.2015 г.  

Повече информация тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин