Три страхотни каузи, които да подкрепиш - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Три страхотни каузи, които да подкрепиш
Автор: Мария Ангелова
Три страхотни каузи, които да подкрепиш

Изследванията на човешкото щастие през последните десетилетия стигат до различни заключения, но по един въпрос са единодушни: много повече щастие ни носи това да направим някого друг щастлив, отколкото някой да зарадва нас.

Да помогнеш, независимо дали на приятел, на непознат или на човечеството като цяло, рядко изисква някакви суперсили, а и можеш да го направиш по най-различни начини – от това да си носиш чаша и съд за храна на работа до това да напишеш разказ за планината.

Ето няколко различни каузи, които да подкрепиш тази есен:

1. Чиста природа: Носи си собствена чаша за сутрешното кафе

31546

Всеки ден минаваш покрай кафенето на път за работа, взимаш кафе в пластмасова чаша, изпиваш го в най-добрия случай за 30 минути и после хвърляш амбалажа. Една миниатюрна промяна за теб може да се превърне в огромна промяна за света. Носи си собствена чаша за сутрешното кафе и собствен съд за обяда, вместо да го взимашв пластмасови кутии за еднократна употреба. В офиса на Peika.bg всяка сутрин пристигаме, взимаме си порцелановите чаши от офиса и ги носим в отсрещната фурна, за да ни ги ннапълнят с прясно сварено кафе. Нужни са ти само няколко дни да си създадеш новия навик.

Научи тук повече за кампанията СИПИ.ЕУ (Спри използването на пластмасови изделия за еднократна употреба).

2. Еко енергия за хижа Козя стена: Напиши разказ за планината

29766

Благотворителната кампания "Професия Хижар" на старопланинската хижа Козя стена продължава вече повече от година, като целта й е да набере средства за осигуряване на еко енергия за трудно отопляемата и с ограничени ресурси от вода и ток сграда. Част от кампанията е обявеният конкурс за кратък планински разказ "По билото на планината", в който можеш да участваш и да спечелиш награди. Имаш вдъхновение за писане? Виж условията и сроковете на конкурса тук.

3. Възстановяване на мостчетата на Драгоманското блато: Дари средства или сподели информация

39248

Ако сте били на Драгоманското блято преди години, знаете, че мостчетата, благодарение на които можеше да се влезе в него, бяха в отлично състояние. С течение на времето част от съоръженията се разрушават от влагата и само 200 м от дървените пътеки в блатото са използваеми. Това води до разочароване на много от посетителите, които едва на място разбират за това. Затова от СДП Балкани започнаха дарителска кампания "Достъпното блато" за набиране на средства, с цел изграждане на нови 100 м на мястото на разрушения участък.

Повече за кампанията и как да дарите вижте тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин