Домашни хитрини: Ето как да се справим с махмурлука - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Домашни хитрини: Ето как да се справим с махмурлука
Автор: Peika.bg
Домашни хитрини: Ето как да се справим с махмурлука
Снимка: pexels

Махмурлукът е състояние, което се появява след прекомерна консумация на алкохол. Характеризира се със симптоми като главоболие, гадене, умора и дехидратация.

Въпреки че най-добрият начин да се избегне махмурлукът е да се консумира алкохол с умереност или да се избягва напълно, има някои домашни лекове, които могат да помогнат да се облекчат симптомите. 

1. Вода 

Една от основните причини за махмурлук е дехидратацията. Затова е важно да се пие достатъчно вода, за да се възстанови хидратацията на организма. Пийте поне 8 чаши вода през деня и особено след консумация на алкохол.

2. Кокосова вода

Кокосовата вода е богата на електролити и помага за възстановяване на хидратацията. Пийте кокосова вода, за да се справите с дехидратацията и да се почувствате по-добре.

3. Банан

Бананите са богати на калий, който се губи при консумация на алкохол. Консумирането на банан може да помогне за възстановяване на нивата на калий и да се облекчат симптомите на махмурлук.

4. Джинджифил

Джинджифилът е отлично средство срещу съпътстващите махмурлука гадене и повръщане. За целта експертите препоръчват чай с парченце пресен джинджифил.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин