Домът на най-красивите и най-големите кристали в света - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Домът на най-красивите и най-големите кристали в света
Автор: Peika.bg
Домът на най-красивите и най-големите кристали в света
Снимка: Instagram/Crystal Castle

Независимо дали вярвате в лечебната сила на кристалите или просто сте изумени от неземната им красота, Кристалният замък трябва да бъде в списъка ви с дестинации.

Crystal Castle and Shambhala Gardens е място за отдих, което започва като „първият директен вносител на Австралия... на качествени естествени кристали от цял свят, доставяйки кристали на едро в Австралия, от хълмовете на Mullumbimby.“ Но местните жители искали да се включат в действието, така че ограничената търговия с кристали станала отворена за обществеността.

През 1986 Нарен Кинг намира тази великолепна, уникална сграда на 10 хектара близо до Mullumbimby, след като е поканен на новогодишно парти там. Ексцентричният архитект Едуин Кингсбъри е създал концепция за „хармонична архитектура“, кръгла централна сграда с 4 крила, без ъгли от 90 градуса, с магически отразяващи езера, и я е построил през 1980 г. там, където се пресичат земните енергийни линии.

Собственикът Мал Купър поискал най-добрите материали от целия регион и се разорил, строейки сградата. По-късно от „Замъка“, както шеговито го наричали местните, се развива кристален бизнес, като там се отглеждат и коне, и кокошки. Дхира Кинг започва години на масово презасаждане на унищожената земя, която е била изчистена за паша и отглеждане на банани.

През последните 30 години Нарен Кинг обиколя света за най-забележителните — и най-големите — кристали. Кинг дори ипотекирал имота, за да се снабди с това, което се смята за едни от най-големите кристали в света от Уругвай, 5,5-метрова геода от аметист, достатъчно голяма, за да може човек да седи вътре и е потенциално на 120 милиона години.

Днес хората могат да посетят територията на Кристалния замък, за да направят обиколки на градината Шамбала, да посетят семинари и да участват в различни изживявания. Има „омагьосана пещера“, която да изследвате, а гостите могат да направят снимки на аурата и да им бъде гледано на таро. Вижте красивите снимки от Instagram и помечтайте за духовно бягство в Австралия:

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Crystal Castle (@crystalcastlebyronbay)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Crystal Castle (@crystalcastlebyronbay)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gabi Soubhia (@gabrielasoubhia)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by A Surplice Of Spirit (@surpliceofspirit)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Crystal Castle (@crystalcastlebyronbay)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин