Две странни, но очарователни книжарници в Италия - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Две странни, но очарователни книжарници в Италия
Автор: Елена Исаева

Всяка прочететна книга е несметно богатство, пълно с мъдрост, която остава с нас за дълго. Книгите са верни приятели в трудни моменти, добра копания на следобедното кафе или чай и винаги са добре дошли в дома на читателя. През последните години стана по-лесно и модерно да се поръчва всичко онлайн, все още има хора, които предпочитат да отидат до книжарницата, за да си купят книжка. Това не е просто поредното пазаруване. Всеки „книжен плъх“ знае, че това си е цяло пътешествие из книжните рафтове, където лежат приказни истории, които нетърпеливо чакат да бъдат прочетени.

В тази статия ще ви представя две много интересни малки книжарнички, които се намират в Милано и Венеция, така че, ако сте на почивка или екскурзия в някой от тези градове, отбийте се до тези места, дори само да ги видите, определено си заслужава и няма да съжалявате.

Две странни, но очарователни книжарници в Италия
Снимка: pixabay.com

Либрерия Аква Алта, Венеция градът на романтиката, любовта, мостовете и каналите, няма как да мине без плаваща книжарница. Веднъж в годината, нестандартната книжарница се наводнява, когато идва т.нар. „висока“ вода във Венеция, но въпреки това книгите не се мокрят. Как ли? Ами плават в канута, лодки, вани и дори в една автентична гондола. Да, правилно прочетохте. На входа на книжарницата дори има малка масичка с пейка, където може да седнете и да разгледате новите си книги. Тук може да намерите, както стари, така и нови книги. Стълбите са направени от енциклопедии, а столовете от стари книги, които са пострадали от наводнения. Освен, че се продават, книгите служат и за украса на това чудно място. Интериорът на книжарницата се допълва от гребла, манекени с венециански маски, шапки и какво ли още не. Тук дори живеят няколко котки, които определено придават още по-интересен вид на мястото.

Две странни, но очарователни книжарници в Италия
Снимка: pixabay.com

Странната книжарница е основана преди повече от десетилетие от пътешественика и полиглот, Луиджи Фриц. С течение на времето, мястото се превръща в една от най-интересните забележителности на Венеция, все пак си е наистина интересно да видиш как една малка книжарница се носи из каналите на един от най – романтичните градове в света.

Либри Сото Каса, Милано – от Венеция се пренасяме директно в столицата на модата Милано, в която няма да видите най – голямата книжарница в света, а напротив – ще останете очаровани от най – малката такава. Сигурно си мислите, че е някаква стаичка два на два, е да ама не. Най-малката книжарница в света всъщност е един съндък с книги, странно нали? Как тогава се нарича изобщо книжарница?

Историята на двата съднъка с книги е следната - Лука Сантини дълги години е собственик на процъфтяваща книжарница в Милано, но за съжаление заради развитието на амазон и онлайн пазаруването той фалира и измисля друг начин да прероди своята книжарница, макар и в доста умален вид. Книжарницата днес е само един съндък пълен с книги, който е закрепен върху един малък велосипед. Макар и малка, в книжарничката има всичко, необходимо и дори самият собственик доставя с велосипеда книги по домовете. Колко забавно, нали? Не пропускайте да си купите книжка от този малък, но вълшебен съндък.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин