Две тематични изложби на Рембранд в Амстердам - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Две тематични изложби на Рембранд в Амстердам
Автор: Peika.bg
Две тематични изложби на Рембранд в Амстердам

Ако имате път наскоро към Амстердам, ще имате уникалната възможност да станете част от един жест, който градът прави към паметта и творчеството на гениалния художник Рембранд ван Рейн, познат повече само като Рембранд.

В две различни локации на вниманието на почитателите на изобразителното изкуство ще бъдат представени творби от последните 20 години от живота на холандския майстор. Всъщност, изложбата „Късният Рембранд“ (Late Rembrandt) е изложена в местния Рейксмузеум още от 12 февруари, след като преди това беше показана в Лондон. Музеят е отворен от 9 сутринта до 7 вечерта, а входът е 12,50 евро за възрастни. "Късният Рембранд" си спечели толкова голяма популярност, заради специалната колекция от 100 негови произведения, че музеят работи и през нощта, за да смогне на посетителите.

Другата изложба е „Късните ученици на Рембранд“ (Rembrandt’s Late Pupils ) в къщата-музей на художника, която започва на 17 май. Музеят работи от 10 сутринта до 6 вечерта, а входът за възрастни е 12,50 евро (музеят ще е затворен на 27-и април). В допълнение към изложбите, градът предоставя възможност на туристите и почитателите на художника да видят ключови за живота му места, чрез пешеходен тур и разходка с лодка.

Интересното в случая е, че събитията са посветени на последните две десетилетия от живота на Рембранд, които в личен план са най-нещастните му, защото холандецът губи жена си, банкрутира и умира в нищета. На фона на нелеката му съдба, творчеството му обаче е учудващо богато.   

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин