Двукракият кон от Глазгоу - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Двукракият кон от Глазгоу
Автор: Петя Димитрова

Знаете ли какво е общото между сър Алекс Фъргюсън и единствената статуя на двукрак кон в света? И двамата са от Глазгоу.

>

>

Виждали сте статуята на Цар Освободител пред Народното събрание. Може би тя съмнително ви напомня на още куп подобни царе, яхнали конете си из различни краища на Европа и на света. Е, двукракият кон от Глазгоу и неговият ездач са изключение от правилото.

Първо: ездачът не е никакъв цар, крал, принц и изобщо – никой със синя кръв! В този случай той е герой от комикс – шериф Лоби, който води със себе си престъпника Ранк Бежин (естествено, завързан с белезници, за да не направи някоя пакост на минаващите покрай статуята туристи).

Второ: двукракият кон си има име, при това доста симпатично. Казва се Ел Фиделито, но спокойно може да се обръщате към него като Елфи.

Трето: статуята в случая не е посветена нито на ездача, нито на самия кон. Всъщност тя е в чест на шотландския аниматор Бъд Нийл, който е родом от Глазгоу и естествено е гордост за града.

Четвърто: Надали някъде ще видите друг кон, който така приятелски да намига на минувачите. Но все пак Елфи е двукрак... отива му да се държи шеговито!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин