Двукракият кон от Глазгоу - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Двукракият кон от Глазгоу
Автор: Петя Димитрова

Знаете ли какво е общото между сър Алекс Фъргюсън и единствената статуя на двукрак кон в света? И двамата са от Глазгоу.

Виждали сте статуята на Цар Освободител пред Народното събрание. Може би тя съмнително ви напомня на още куп подобни царе, яхнали конете си из различни краища на Европа и на света. Е, двукракият кон от Глазгоу и неговият ездач са изключение от правилото.

Първо: ездачът не е никакъв цар, крал, принц и изобщо – никой със синя кръв! В този случай той е герой от комикс – шериф Лоби, който води със себе си престъпника Ранк Бежин (естествено, завързан с белезници, за да не направи някоя пакост на минаващите покрай статуята туристи).

Второ: двукракият кон си има име, при това доста симпатично. Казва се Ел Фиделито, но спокойно може да се обръщате към него като Елфи.

Трето: статуята в случая не е посветена нито на ездача, нито на самия кон. Всъщност тя е в чест на шотландския аниматор Бъд Нийл, който е родом от Глазгоу и естествено е гордост за града.

Четвърто: Надали някъде ще видите друг кон, който така приятелски да намига на минувачите. Но все пак Елфи е двукрак... отива му да се държи шеговито!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин