ЕК предоставя 60 000 карти за пътуване на млади европейци - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
ЕК предоставя 60 000 карти за пътуване на млади европейци
Автор: Peika.bg
ЕК предоставя 60 000 карти за пътуване на млади европейци

Благодарение на DiscoverEU Европейската комисия (ЕК) ще предостави безплатни карти за пътуване на 60 000 европейци на възраст между 18 и 20 години. За картите ще се кандидатства 12-и до 26-и октомври на обяд, за период на пътуване през 2022 г., която ще бъде Европейската година на младежта. 

Новият кръг на инициативата DiscoverEU в рамките на който 60 000 младежи ще получат възможност да се запознаят с богатството на Стария континент. 

В контекста на Европейската година на младежта инициативата DiscoverEU се завръща с по-големи амбиции за младите хора, да разширяват кръгозора и знанията си, да натрупат нови преживявания и да срещнат други европейци, докато пътуват с влак от март 2022 г. нататък. 

Кръгът за кандидатстване е отворен за млади европейци родени между 1 юли 2001 г. и 31 декември 2003 г. По изключение 19 и 20-годишните също могат да кандидатстват, след като кръговете за кандидатстване бяха отложени заради пандемията от COVID-19. 

Спечелилите могат да пътуват между март 2022 г. и февруари 2023 г. в продължение на 1 до 30 дни. Тъй като не е ясно как ще се развива пандемията, на всички пътници ще бъдат предложени гъвкави резервации чрез нова мобилна карта за пътуване. Датата на заминаване може да бъде променена до момента на заминаването. Мобилната карта за пътуване е валидна една година. От Комисията съветват всички пътуващи да проверяват евентуалните ограничения за пътуване на сайта ReopenEU. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин