Еко регата „Чиста Струма“ в Кресненското дефиле - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Еко регата „Чиста Струма“ в Кресненското дефиле

Тази събота, 14 юли, ще се проведе еко регата „Чиста Струма“. Събитието е с 8-годишна традиция. Целта му е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на река Струма в Кресненското дефиле.

Както е известно, районът се отличава с уникален континентално-средиземноморски климат и богата флора и фауна, което го прави предпочитана дестинация за еко туризъм.

И тази година всеки, който иска да се включи в доброволческата акция с рафтинг лодки и каяци, е добре дошъл. Организатори, инструктори, приятели и почитатели на екстремните преживявания в бързи води ще обединят усилия и ще съчетаят полезното с приятното - ще чистят и ще се забавляват.

Еко регатата се организизра по инициатива на рафтинг клуб Адвенчър Нет. Оттам ще предоставят чували и ръкавици за всички ентусиасти, които ще събират отпадъци както от лодките, така и от брега – боклуци, които всекидневно се закачат в крайбрежната растителност, но и пластмасови бидони, торбички, чашки и т.н., които се спускат свободно по течението.

Сборен пункт ще бъде Адвенчър кемп, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно. Стартът на еко регатата ще бъде даден в 10:00 ч. Всеки включил се, ще бъде награден с безплатно рафтинг или каяк спускане, а в края на деня всички участници ще се върнат обратно в кемпа, за да отпразнуват успешната акция с щуро парти под звездите.

Река Струма е най-подходящата локация за практикуване на рафтинг в България заради своето пълноводие, а също и предпочитано място за провеждане на състезания по рафтинг и каяк.

За повече информация следете събитието във Фейсбук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин