Екзотичните държави, за които не сте чували - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Екзотичните държави, за които не сте чували
Екзотичните държави, за които не сте чували
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има държави, които са толкова далеч от нас или пък са толкова трудно достъпни, че почти никой не си прави труда да пише и говори за тях. Истинските пътешественици обаче са винаги добре информирани (или поне знаят, че има теми, по които трябва да се информират). И колкото повече места сте посетили в живота си, толкова повече наближава времето, в което ще се размечтаете за тези почти неизвестни местенца.


Вануату

Тази миниатюрна държава се намира в Тихия океан, някъде на изток от Австралия. Температурата във Вануату не пада под 20 градуса, а водите по крайбрежието са перфектни за гмуркане. Местното население е изключително колоритно, плажовете са екзотични... Има само една уловка. Островите Вануату си приличат по нещо с планетата на Малкия принц – по вулканите. Само че в реалната държава те са доста повече от три. Нареждат се сред най-активните и най-ефектно бълващите лава вулкани в света. Особено известен е Ясур, който има навика да избухва доста често.

Сао Томе и Принсипи

Още една райска държава от острови. Кръстена е на апостол Тома от португалските изследователи, които откриват териториите ѝ в деня на светията през 1471 г. Страната успява да извоюва независимостта си през 1975 г.

Сао Томе и Принсипи се намира на запад от бреговете на централна Африка. До ден днешен си остава най-големият производител на какао в света.

Науру

Науру е най-малката островна страна в света. Площта ѝ е едва 21 квадратни километра, което поставя Науру на трето място по маломерност - след Ватикана и Монако, разбира се.

Държавата се намира в Микронезия и обявява независимостта си през 1968 г. Преди да се превърне в автономна република, е била известна като Плезънт айлънд (Pleasant Island) - "Приятният остров". Интересно е да се отбележи още, че Науру си няма официално обявена столица.

Ниуе

Намира се на североизток от Нова Зеландия. По-голямата съседка урежда повечето дипломатически отношения от името на Ниуе. Елизабет II се счита за кралица и на това малко парченце от рая, разположено на площ от 260 квадратни километра.

Още малко известни държави вижте при Jenite.bg.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин