Ето как да избегнете стреса, когато пътувате до Лондон - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ето как да избегнете стреса, когато пътувате до Лондон
Автор: Peika.bg
Ето как да избегнете стреса, когато пътувате до Лондон
Снимка: pixabay

Лондон е страхотен град. Има процъфтяваща художествена сцена, готини пъбове на всеки ъгъл, подземни барове, великолепна култура, дълбока история, зашеметяваща градска природа, интересни хора и непрекъснати международни събития. Разбира се, бирата е скъпа, трудно е да се диша в метрото и зрителният контакт е неписано забранено правило. Вярно – с толкова, толкова, толкова много хора, събрани на сравнително малко място, резултатът може да бъде доста клаустрофобичен и много стресиращ.

Радостите на английската столица обаче далеч надхвърлят лошото. Лондон е обичан от тези, които живеят в него. И толкова много жители казват, че не могат да си представят да живеят някъде другаде. За да се насладите изцяло на Лондон, е необходимо ниво на опит. Тези, които го имат, знаят как да избягват лошото и да се възползват максимално от доброто. Просто трябва да овладеете някои правила, за да се ориентирате в Лондон без стрес.

Искате ли да избегнете стреса при следващото си пътуване до Лондон?

Съставихме списък с начини да победите стреса на Лондон – помагайки ви да изживеете само най-доброто от този прекрасен град.

Бъдете гъвкави

Лондон е изключително добре свързан. Има много начини за придвижване в града. Лондонското метро е най-разпространеният от тях. Въпреки това има и национални железопътни системи, местни автобуси, които ще направят лесно и удобно да стигнете от точка А до точка Б. Някои хора дори се осмеляват да карат колело из оживените лондонски улици. Целият транспорт върви доста гладко, като се има предвид хаоса в един наистина оживен град. И все пак нито един от тях не е напълно надежден.

За да избегнете стреса в Лондон, бъдете гъвкави при избора на транспорт. Вашият автобус закъснява? Посъветвайте се с всеки транспортен работник – той автоматично ще сподели алтернативни маршрути до вашата дестинация. Има безброй начини да стигнете от А до Б в Лондон. Ако едното не работи за вас, просто опитайте с друго. Не насочвайте ума си към конкретно пътуване – просто се насочете в правилната посока. Това е малко странно, но обикновено работи за много по-спокойно пътуване.

Дайте си време

Винаги си отделяйте достатъчно време за пътуване из Лондон. Особено ако имате краен срок. Не можете да предвидите надеждността на транспорта или собствените си познания за града ако не сте били до сега. Лесно е да се загубите, да се объркате и да се втурнете в грешната посока – и това е само вътре в станциите. За да избегнете стреса, вървете бавно, запазете спокойствие и не позволявайте на лудите пътуващи в Лондон да ви накарат да бързате или да се чувствате изнервени.

Тръгнете си по-рано, в случай че нещата се объркат. Ако имате нужда от време да отидете пеша до следващата станция или да промените маршрута си, това няма да е проблем. И няма да станете по-стресирани, отколкото преди това.

Посетете парковете и реката

Един от най-добрите начини да избегнете стреса във всяка ситуация е да бъдете сред природата. Тихо и спокойно, пребиваването на чист въздух има успокояващо действие, което ни помага да се отпуснем. Лондон е мегаполис, но има райони с природна красота. Големи паркове са пръснати из града. Те осигуряват перфектната почивка от оживените улици и особено през летните дни са изключително приятни. Хората идват тук, за да се успокоят, да легнат и да се насладят на рядко срещаното синьо небе.

Хайд Парк, Сейнт Джеймс Парк и Риджънт Парк са площи с обширни зелени килими от природна красота. Не забравяйте да ги посетите, докато пътувате из Лондон, и избягвайте стреса на претъпканите тротоари. Като алтернатива, река Темза минава през града. Някои участъци са популярни сред бегачите и количките, тъй като пътеките покрай водата са отворени и облицовани с дървета. Разходете се и се насладете на красотата на Лондон.

Пътуване леко

В Лондон пространството е оскъдно. Особено в метрото. Всички в купетата мълчаливо мразят хората, които носят големи чанти. Когато си ти, не само се чувстваш мразен, но и тромав и неудобен да минаваш по по-тесните места и многото стъпала на станциите. Да не говорим за виновен, когато вратата се затвори за някой, който не може да се побере във влака. Заради теб.

Понякога не можете да избегнете това. Но когато може да бъде предотвратено – изберете да пътувате леко, за да избегнете стреса в Лондон. Имайте една чанта, дръжте я затворена и подредена. Не слагайте билета си на дъното – бъдете готови за бариерите. Освободете ръцете си и бъдете готови да се отдалечите от пътя за другите пътници. Може дори да имате късмета да получите промърморено благодаря в замяна.

Звучи войнствено? То е. Бъдете подготвени. Защото когато тези врати на метрото се отворят, всеки мъж, жена и дете са сами за себе си.

Най-добър съвет: просто застанете отдясно на ескалатора, за да спрете крясъците „СТОЙ ОТДЯСНО“.

Овладейте картата на метрото

Всеки лондончанин ще каже, че картата на метрото не е сложна. Всеки турист първоначално е озадачен от нейната сложност. Местните хора може да се присмиват на хората, изучаващи картата на метростанцията, но си струва да разберете какво се случва. Има знаци навсякъде и всичко е цветно координирано за вашия объркан мозък. В крайна сметка може да разберете, че наистина не е толкова трудно.

Друг вариант да избегнете стреса в Лондон? Избягвайте изцяло метрото. Станциите всъщност са много близо една до друга. Особено ако се придържате към определен район на града, е лесно да се разхождате. По този начин избягвате бързащите хора и задушния въздух на ъндърграунда. Дръжте главата си над земята и вместо това пътувайте из Лондон пеша.

Може да е лесно да отхвърлите Лондон заради привидно присъщите му стресиращи качества. Мнозина критикуват бързото темпо, безизразните лица и еднаквите маршрути на пътуващите. Всички казват, че никой не говори в метрото. Но не е вярно, някои хора го правят. В града има много индивидуалност – твърде голям е, за да няма. Това е вълнуваща площадка за активности. Можете да правите почти всичко в Лондон. Истината е, че съдържа твърде много доброта, за да се отрече. Научете как да избягвате стреса в тази фантастична столица и сте готови да изследвате само хубавите части на Лондон.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин