Езерото Кьонигзее – приказни красота и спокойствие - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Езерото Кьонигзее – приказни красота и спокойствие
Автор: Peika.bg
Езерото Кьонигзее – приказни красота и спокойствие

Нека ви представим едно от най-красивите езера в Европа. 

Става дума за Кьонигзее, което се намира в германския национален парк „Берхтесгаден“

След кратко пътуване с автобус от едноименния южнобаварски град ще пристигнете на паркинга, след което имате ходене пеша около 10 мин., за да стигнете до водата и дока с лодките.

Кралското езеро, както го наричат още, е сгушено между високи и стръмни планински върхове, а формата и местоположението му удивително напомнят тези на фиордите. То е дълго около 8 км, а широчината му достига малко повече от 1 км

Смарагдовозелените води, внушителният алпийски декор и величието на природата карат посетителите му да го запомнят завинаги. Освен това то е сред най-чистите в Германия, а в него плават само корабчета с електрически двигатели.

Спирките на Кьонигзее са две – бароковата черква „Свети Вартоломей . Първоначално тя е била построена през XII в., а през XVI в. е реконструирана в стил, повлиян от османската архитектура.

След като разглеждате тези места ви очакват още 30-ина минути плаване с лодката. Ако разполагате с достатъчно време, можете да слезете в Салет и да се разходите до по-малкото Оберзее (Горно езеро). Стига се за не повече от 15 мин. пеша, а планините, отразени в огледалната повърхност на водата. Друго нещо, което наистина си заслужава да бъде видяно е водопадът Рьотбах – най-високият в Германия.

Имайте предвид, че езерото Кьонигзее е доста популярна дестинация, така че бъдете подготвени за множество посетители – особено когато времето е хубаво. Въпреки многото хора, докато се разхождате, няма да усетите присъствието им, а и ще се потопите в приказната тишина.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин