Фестивали в Родопите - 6 идеи за това лято (+ 1 бонус) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фестивали в Родопите - 6 идеи за това лято (+ 1 бонус)
Автор: Peika.bg

Ако лятото за теб изобщо не се брои, ако не включва поне един фестивал на родопска поляна, с дъх на иглолистни гори и огромни звезди вместо нощна лампа, значи сме на една вълна.

От началото на юли до края на август почти всеки уикенд в любимите Родопи нещо се случва - от гайдарско надсвирване и събори до музикални фестивали във всякакви стилове и игри като от едно време...

Ето ги нашите любими фестивали в Родопите това лято (+ един бонус)

WakeЪп! фестивал – България

За шеста поредна година фестивалът ще изпълни вълшебната гора и поляните над град Куклен край Пловдив. Основната идея на този фест/събор/сбор е да събере за няколко дни в планините хиляди преследвачи на мечтите, които да заживеят заедно сред природата и под звездите. Елементите на тазгодишното издание ще бъдат допълнени от ателиета, свързани с културното наследство, обогатяващи лекции, работилници за деца, както и традиционно богата музикална програма. Научете още за WakeЪп! - България 2016 .

Кога и къде: 7-10 юли, край град Куклен, на 15 км от Пловдив

*

Бардово Бърдо Фест – песни под звездите на Родопите

Фестивал за лагерен огън, бабини манджи и песни под звездите в РодопитеВход свободен. Дестинацията е закътаното родопско селце КиселчовоПо време на “Бардово Бърдо Фест” ще звучат китарите на някои от най-популярните съвременни бардове. Те ще изпълняват свои песни, но и ще припомнят мелодиите на младостта. Детската програма ще включва състезания и игри на народна топка, стъклени топчета, ластик, федербал, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Стражари и апаши”, “Кър” и много други. Що се отнася до хапването, освен традиционните ястия като родопско чеверме, пататник и пареник, менюто по време на “Бардово Бърдо Фест” ще включва и много вкусотии от едно време – пълнена чушка със сирене, филия с лютеница, мекици, циганска баница, яйце на вестник, питка “Мечка”, домашен сладолед, лимонада и други. Повече за Бардово Бърдо Фест.

Кога и къде: 28-31 юли, поляните над село Киселчово

*

Перелик Еко Джаз Фест

На връх Перелик, Родопи, СмолянБългария на 30 юли 2016 г. ще се състои Перелик Еко Джаз Фестивал - "The Sound of Silence". Фестивалът се провежда на 2191 м височина. Сцената е огряна само от свещи и огньове, музиката се лее под звездите на Родопите. Вход свободен. Следете актуална информация за Перелик Еко Джаз Фест.

Кога и къде: 30 юли, връх Перелик, Родопите

*

Гайдарско надсвирване и събор в Гела

Истински вълнуващ фестивал (да си го кажем точно – събор), където гайдите звучат сред вековните борове на Родопите, а посетителите са няколко десетки хиляди. Научете още за гайдарското надсвирване в село Гела.

Кога и къде: 5-7 август, поляните над село Гела

*

Smol Lake Fest

Един свеж фестивал с палатки, музика и театър в Родопите в подкрепа на Родопски драматичен театър. Дневната програма ще е с театрални модули, импровизации и различни заигравки с посетителитe, кулинарно изложение, игри и работилници. Двете вечери ще бъдат запълнени от групи и DJ с етно, реге, рок и дръм и бас звучене. Сред изпълнителите забелязахме имената на Merudia, Kottarashky & The Rain Dogs, Обратен Ефект, Bulgara, Balkansky DJ Set, High Roll (Formation Records). Повече за Smol Lake Fest.

Кога и къде: 19-20 август, край Смолянските езера

*

Беглика фест 

Някъде иззад хълмовете на Беглика, там, където музиката и изкуството изпълват въздуха между язовира и луната в края на всеки август, някъде там вече се задава осмият Беглика Фест. В осмото издание на фестивала ще разменяме ключове под звуците на основоположниците на ambient в света Deep Forest. Носителите на Грами идват за първи път в България и избраха Беглика за своето място. Заедно с тях ще чуем и вдъхновяващия Markandeyа, както и вълшебния звук на Man of No Ego. Акценти от програмата на Беглика 2016.

Кога и къде: 25-29 август, Беглика, Родопите

*

БОНУС: Нощта за сбъдване на желания - звезден дъжд от Персеиди

Всяко лято едно астрономическо явление е причина за милиони сбъднати желания - звездният дъжд от Персеиди, който от Земята прилича на дъжд от падащи звезди. Можете да ги гледате отвсякъде, но чистото небе на Родопите ще е като да сте във ВИП ложата на машината за сбъдване на желания. Научете повече за Персеидите и как да ги използвате за сбъдване на желания под лятното небе.

Кога и къде: края на юли - края на август, пикът е на 11-12 август, цяла България

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Евстати Малинов, 05.07.2016 | 07:12
Имали желаещи за палатка на Роженския фестивал
Абонирайте се за нашия бюлетин