Г-н Наполеон и музеят на морските същества на остров Корфу - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Г-н Наполеон и музеят на морските същества на остров Корфу
Автор: Нели Минчева

На най-зеления от Йонийските острови – Корфу (Керкира, както го наричат местните) – определено има какво да се види. Плажове, манастири, кристално чиста морска вода, приветливи малки селища, венециански сгради в столицата...

Тези факти на Корфу ще ви станат известни с която и агенция да пътувате, както и ако сте организирали пътешествието си самостоятелно.

Но е възможно да пропуснете някои по-малки и недотам комерсиализирани (засега) забележителности на острова, сред които е музеят на морските същества, наречен на английски Corfu Shell Museum.

В него могат да се видят няколко вида препарирани акули, всевъзможни риби, раци, фосили. Колекцията е една от най-богатите, красиви и разнообразни в Европа.

Уникална е и с друго – огромна част от експонатите са лично събрани от основателя и управителя на Corfu Shell Museum Наполеон Сагиас, представящ себе си пред посетителите като г-н Наполеон. Изключително интересна и колоритна личност, дългогодишен изследовател на морските и океански дълбини, прекарал голяма част от живота си в Австралия и пътувал къде ли не по света, преди да реши да се завърне със семейството си в родния Корфу и да основе музея.

Г-н Наполеон посреща лично своите гости и по забавен и увлекателен начин разказва историята, която се крие зад всеки един отделен експонат.

Corfu Shell Museum е отворен от 1 май до 31 октомври от 10 до 18 часа. В най-натоварения туристически период юни-септември работното време е удължено – от 9 до 20 часа. Входната такса за възрастни е 4 евро, за деца – 2 евро. Музеят се намира в югоизточната част на Корфу, в близост до селцето Беницес. 

Част от експонатите в музея на г-н Наполеон, както и самия него можете да видите в нашата галерия.

Още информация за музея тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Desislava Stoyanova, 08.07.2013 | 10:56
Много готин музей, но не си падам по препарирани животин.
Vqra Petrova, 08.07.2013 | 10:46
уау, ама са грознички тези рибки :)
Абонирайте се за нашия бюлетин