Германско градче предлага къща и заплата от 1000 евро, за да се преместите в него - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Германско градче предлага къща и заплата от 1000 евро, за да се преместите в него
Автор: Peika.bg

Едно малко градче в северната част на Германия има доста примамлива оферта за хора, търсещи промяна в средата си.  Вие бихте ли се махнали от големия град, ако ви предложат 1000 евро безусловен месечен доход и ви дадат една стара къща в провинцията? Ако да, то предложението, отправено от град Лойц, чиято цел е да привлече повече млади жители, би ви допаднало.

Имайте предвид, че жителите там наброяват едва 3000 и това определено не е предложение, подходящо за хора, предпочитащи големите градове. В Лойц градските власти предоставят безплатно стари къщи, като не е тайна, че те имат нужда от ремонт. Затова пък който се съгласи на предложението, получава от града по 1000 евро месечен базов доход. 

Хора, възползвали се от предложението, вече организират срещи за новозаселниците. Повечето хора, които отиват там са млади и артистично настроени отворени хора.

Всичко, което се прави в Лойц към момента е насочено предимно към младежи в региона, тъй като града са останали твърде малко млади хора. С новия проект местната управа се надява да събуди любопитството на млади мъже и жени от региона и да ги привлече към Лойц.

А там определено има място за нови жители, тъй катосамо в центъра на града има над 10 изоставени къщи. Повечето собственици живеят надалеч, а къщите все повече западат. Това, от своя страна, не прави добро впечатление, а и създава опасност от срутване, поради което градът е принуден да взима мерки за обезопасяването на старите сгради.

Новите стари къщи има нужда от основен ремонт. За него обаче всеки ще получи помощ и от съседи, и други жители на града – това е предвидено в самия проект. Има и друго средство, което ще улесни приспособяването на новозаселниците към живота в Лойц – проектът „Твоята година в Лойц” дава възможност на двамата да поживеят в града пробно в продължение на година, за да видят дали наистина могат да останат там за по-дълъг период.

Средствата за проекта идват по линия на конкурса „Град на бъдещето 2030”, като Лойц премина успешно първата фаза заедно с градове като Улм, Волфсбург и Дрезден и сега е в състояние да реализира идейни проекти. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин