Гората Уистман е най-зловещото място в Англия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Гората Уистман е най-зловещото място в Англия
Автор: Peika.bg
Гората Уистман  е най-зловещото място в Англия
Снимка: mattharvey1

Гората Уистман е малка, отдалечена гориста местност в Дартмур, Англия, около хълмовете край река Уест Дарт. И ако човек само чуе за нея, без да я види, сигурно няма да разбере, защо е толкова специална.

36515
Това, което е останало  от нея днес, е малка част от голямата гора, която е покривала някогашното тресавище преди хиляди години.  В района са останали само още два такива остатъка от дъбовата гора от миналото. Дърветата там са много стари и силно разкривени, вероятно заради възрастта и бедната почва. За сметка на това, кривите им, обрасли в мъх, клони са се изкривили във фантастични форми и „затварят“ гората за нежелани гости. А зловещата атмосфера там говори за това, че всеки е нежелан гост в гората Уистман.


Дъбовете в тази гора растат до към 7 метра, а техните преплетени клони пречат на животните да влизат в нея. Това я предпазва от унищожение от пасящите животни, но не е само това. Тайнственият й вид върви със слухове за  древни друидически ритуали, които са се случвали там преди векове.

36512

Според една легенда, призрачни хрътки с кървави очи препускат из гората нощно време в търсене на някой изгубен пътник, за да му изядат душата. Те са собственост на Дявола или на древния дух на тресавището, известен като Стария Крокерн. Говори се, че хрътките още могат могат да бъдат чути как вият в мъгливите, тъмни нощи. Според трети слухове, в гората живеят отровни влечуги, чието ухапване е смъртоносно.

36513
До северния край на Уистман пък е древният път Лич, известен като „Пътя на мъртвеца“. По него са били изнасяни труповете за погребение в Лидфорд. За това има легенда, че местните хора са виждали призрачна процесия от мъже с качулки, облечени в бяло, които бавно-бавно се предвижват между дъбовете.

36510
Настръхнате вече, нали?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин