7 места с мистична енергия в България - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 места с мистична енергия в България
Автор: Мария Ангелова

Индиана Джоунс умря, да живее Индиана Джоунс!

Във всеки човек (понякога много дълбоко) се крие по един изследовател и авантюрист в търсене на места с тайнствени енергии. За дестинациите в следващия списък се говори, че са силно енергийни, че побъркват компасите и спират часовниците. Дали е така – както винаги при свръхестествените неща, е спорно. Може би тайната се крие в това, че повечето са сред красива природа и разкриват пред уморените от бетон очи на пътешественика красиви гледки. Това като че ли е достатъчно да спре ако не часовника, то поне времето.

Рупите

Ванга е твърдяла, че Рупите са място с много силна енергия, затова и е избрала тук да приема хилядите хора, идващи за помощ при нея. От пролетта на 2014 г. отворена за посещение е къщата, в която пророчицата е приемала посетители в Рупите. Вижте и пълния маршрут по стъпките на Ванга.

Златолист

Село Златолист е още едно място, свързано с пророчица – Преподобна Стойна. Посетете църквата Свети Георги, където е живяла и се е молила Стойна. Разказва се, че веднъж един човек заварил жената да се моли в храма. Когато се загледал, той видял, че тя не е стъпила на пода, а се носи на известно разстояние над него. Научете още за Преподобна Стойна и село Златолист.

Белинташ

В източната си част Родопите пазят вълнуваща тайна – Белинташ или „скалата на познанието”. Това е местност, където природните енергии си играят с явленията. Стрелките на компасите полудяват от магнетичните сили. Снегът не се задържа, а се топи веднага щом падне. Хората, които посещават местността, често споделят странни преживявания. А легендите за Белинташ са толкова необикновени, та чак невероятни.

Татул

Светилището на Орфей край село Татул е запазило енергиите на миналото – в изсечената в скалата пресечена пирамида са се извършвали многобройни жертвоприношения, почитали са се древногръцки и тракийски божества. Научете още за светилището на Орфей в Татул.

Бегликташ

Близо до Приморско, в прохладните гори на Странджа, се намира още едно от многото оставени от траките светилища – Бегликташ (или Беглик таш). Ако прекарвате лятната си отпуска в този район, не пропускайте да го посетите. Тук ще видите Брачното ложе, Каменният трон, Слънчевият часовник, Свещената пещера – тайнствени имена на места за мистични ритуали. Научете за какво са служели различните олтари на Бегликташ.

Кован Кая

Още малко тракийски светилища. Около подобните на дупки на кошер оставени от траките паметници (какъвто е Кован Кая) има една гооляма мистерия - за какво са служели. Най-разпространена е версията, че в трапецовидните ниши са се съхранявали урни с пепелта на починали видни траки. Може обаче да са имали и чисто култови функции. Научете още за мистериите на Кован Кая.

Седемте рилски езера

През първата половина на август тук се събират дъновистите. Около Седемте езера започва да се пълни с народ още в началото на месеца, а на 19 август, когато изпълняват свещения танц паневритмия, навсякъде е почерняло (в случая е по-правилно да кажа „побеляло”) от хора. Можете да се насладите на танца и да се опитате и вие да усетите енергията на планината. Научете още за Седемте рилски езера.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Снежа Сивева, 05.11.2015 | 23:33
Църквата в Добърско е много силно енергийно място. Имах страшно главоболие което като с магическа пръчка отмина само за минута в църквата. Дори не знех, че плочата с двуглавия орел която е поставена в центъра показва силно енергийно място, Освен това ми се плачеше . Получи се нещо като прчистване.
Свѣтозар Конѣчарски, 24.04.2014 | 16:18

Пещерата Утробата е едно от най-силно енергийните места на планетата ни https://www.standartnews.com/lifestyle-misterii/taynite_na_utrobata-215504.html

Абонирайте се за нашия бюлетин