Мъррр терапия: Говорите ли котeшки? - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мъррр терапия: Говорите ли котeшки?
Автор: Георги Василев
Мъррр терапия: Говорите ли котeшки?
Снимка: париж

Парижките кафенета са били известни с великите писатели и философи, които са седели на живописните тераси, бавно са сърбали кафетата си, сътворявайки литература и теории. Сега едно парижко кафене може да се прочуе с нещо съвсем различно - котките.

Французойката Марго Ганделон, която много обича котките, създава убежище за стресираните и заети градски чеда с "Кафенето на котките". Тази концепция е популярна в Япония и позволява на посетителите да се наслаждават на чая си, докато галят и милват котки. Тази идея наскоро се разпространи в западните метрополиси като Лондон, Виена, а сега и Париж.

В големите градове, където апартаментите са малки и законите за правата на животните са сложни, може да бъде почти невъзможно да притежаваш домашен любимец. От друга страна, много от изтощените обитатели на градовете биха се възползвали от анти-стресовия ефект на това, което някой наричат "мър терапия".

"Повечето французи харесват котките, но не всеки от тях има възможност да гледа котка вкъщи. Това кафене е създадено точно за тези хора." - споделя Марго пред Today.com.

Освен място за изчистване на натрупания от ежедневието стрес, Ганделoн вижда "Кафето на котките" като перфектно място за учене, както и за почивка след работния ден. Също така кафето представлява лесен начин да покажете на децата си "уникалната връзка между човека и котката".

"Идеята да се отпуснеш, успокояван от мъркащи котки, докато пиеш ароматен чай… това е философия, която мигновено ми допадна" - казва 26-годишната французойка.

Може да звучи чудесно, но много активисти за правата на животните биха се въздържали от домашните пайове и сладките котки, които ще предлага кафенето, когато отвори врати в модерния парижки квартал Маре.

"Това, което ме притеснява, е че животните ще се принизят до нивото на плюшени мечета" - казва Кристоф Мари - вегератианец от фондация Бардо пред АФП. "Котките нямат голямо желание да ги галят клиентите на кафене".

Но всъщност посетителите няма да имат възможност да грабнат котка и да започнат да я мачкат. Котките сами ще избират къде да отидат и дали да се настанят в скута на някой щастливец. В допълнение, кафенето ще работи с ветеринарен лекар, който редовно ще следи за физическото и ментално здраве на котките.

Разбира се, изниква и въпросът за хигиената, но собственичката обяснява, че котките няма да бъдат допускани до кухнята, а малките им кутийки ще се намират в отделна стая, която ще бъде почиствана на всеки час. Тя предлага кафенето да работи 24 часа на ден, седем дни в седмицата, за да не се притесняват котките.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Охльо Бохльо, 13.09.2013 | 11:40
ХАхаххаххахахаххаххаа ИСТИНСКИЯ ТИПУН, хич не си наред човек :)) Абсолютно нищо общо.... освен ако не искаше да се направиш на интересен, определено изръси велика глупост.
Истинският Типун, 13.09.2013 | 09:58
Не прочетох цялата статия, но ми се струва страхотна идеята да отидеш в кафене и да похапнеш различни специалитети от котки. Глупаво е да се яде само свинско, пилешко, телешко и риби. Трябва да се разнообразява.
Абонирайте се за нашия бюлетин