Градове, които може да разгледате по Лигурийското крайбрежие част II - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градове, които може да разгледате по Лигурийското крайбрежие част II
Автор: Елена Исаева

Където и да отидете в Италия, в която и част на страната да се намирате, ще бъдете очаровани от богатата и древна история, многобройните исторически и културни паметници, вкусната храна, ароматно кафе и пивко вино. Всяка област на тази древна страна има своя чар, уникална красота, типичен за региона си дух, стил на живот, местни обичаи и традиции. Всяко населено място, независимо дали е по-голям град, морски курорт или скътано зад крепостни стени по вискоите хълмове селище има собствен облик и характер.

 

В цяла Италия, няма регион, който да не е световно известен, добре познат на местните и привличащ със своята красота туристи от близки и по-далечни страни. Една от тези области е Лигурия или така нареченото Лигурийско крайбрежие. Това е област заемаща крайбрежието на северозападна Италия, познато още като „Италианската ривиера“. В тази част на страната се намират едни от най-елегантните морски курорти и красиви населени места, разположени по бреговата ивица, целогодишно привличащи хиляди туристи от страната и чужбина. Ето и някои от по-известните сред тях:

Градове, които може да разгледате по Лигурийското крайбрежие част II
Снимка: Елена Исаева

1. Генуа е най-големият град в област Лигурия. Градът има богата и древна история, многообразие от исторически и културни паметници, музеи, църкви, уютни ресторанти с вкусна местна храна, кокетни кафетерии, където можете да пиете ароматно кафе, а за десерт да си поръчате от уникалните генуезки сладкиши. Градът на Христофор Колумб предлага на туристите различни възможности за разходки с цел опознаване отблизо на бита и традициите на местните. Впуснете се по малките криволичещи стръмни улички, изкачващи се над пристанището, за да усетите уникалната атмосфера на този красив и гостоприемен средиземноморски град. Неслучайно през 2004 г. Генуа е избран за европейски град на културата.

2. Савона е важен пристанищен град и туристически център, който се посещава от хиляди туристи целогодишно. В града са запазени редица културно-исторически паметници и забележителности, свидетелстващи за богатото му и славно минало. Разхождайки се по елегантния крайбрежен булевард, ще почувствате достойнствата на този древен град, възникнал през бронзовата епоха. Голямата гордост на града е крепостта, построена през 1528 г. от генуезците.

Градове, които може да разгледате по Лигурийското крайбрежие част II
Снимка: Елена Исаева

3. Пиетра Лигуре е красиво курортно градче, завалдяващо със своя чар и спокойствие. Това е място, на което можете да изкарате незабравима лятна ваканция със своите близки и приятели.

4. Варезе Лигуре е друго малко градче, което също предлага прекрасни условия за семейна почивка. Разходете се из улиците, вземете си чаша кафе или сладолед, седнете на някоя крайбрежна пейка и се налсаждавайте на красивите залези.

Освен по-големите и по-известни населени места, на лигурийското крайбрежие са разположени още редица по-малки градчета и селца, които предлагат идеални условия за почивка и релакс, вкусна средиземноморска или типична италианска храна, разннообразие от кулинарни шедьоври на сладкарството, хубаво кафе, спокойствие и още нещо. Движейки се по малките улици сред красиво боядисаните в различни краски къщи и поддържани цветни градини с уникална средиземноморска растителност, ще имате възможност да се заредите с много добро настроение, положителни емоции и незабравими спомени. Която и отправна точка да изберете за следващата си ваканция, ще имате възможност да се разходите и до някои от гореизброените места, разстоянията не са големи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин