Хамак над пропастта – адреналинов допинг в Доломитите - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хамак над пропастта – адреналинов допинг в Доломитите
Автор: Михаела Стоянова
Хамак над пропастта – адреналинов допинг в Доломитите

Ако рутината ви е писнала и имате нужда от прилив на адреналин, има едно събитие, което ще обостри приключенските ви сетива.

Хайлайн среща, в чиято основа лежи ходене по въже високо във въздуха (Highline meeting) се организира всяка година от двама неуморни ентусиасти (Алесандро Д'Емилия и Армин Холцер), които непрекъснато търсят тръпка чрез подобни дейности. Целта им е да направят свидетели на красотата на Монте Пиана (Доломитите, Италия) колкото може повече хора от целия свят. Хайлайн в своята същност е ходене по въже във въздуха, което е закачено на високи скали.

Хамак над пропастта – адреналинов допинг в Доломитите

За да станете част от високоадреналиновото начинание, не е нужно да сте професионалист, важното е да имате желание да се впуснете в това приключение. Ако ходенето по въже ви се струва непосилна задача, имате и друга възможност да усетите същата тръпка. Можете да полежите на хамак, закачен за висящото въже. По този начин също ще сте във въздуха, но няма да ви се налага да се движите, а само да се любувате на красотите около вас, ако все пак успеете да стигнете до тях.

Хамак над пропастта – адреналинов допинг в Доломитите

Срещата трае една седмица. Организаторите приветстват с гостоприемство всеки, който реши да стане част от това нетрадиционно събитие. Друг важен фактор, който привлича още повече хора, е несъстезателният дух, който витае във въздуха. Така всеки има право да участва без да изпитва напрежение от това, което му предстои да направи.

Изборът на Монте Пиана за домакин на срещата не е случаен. За италианците той е от особена важност. Освен всичко друго, там се почита и паметта на 18 хиляди загинали войници по време на Първата световна война.

Има няколко начина, по които да достигнете до Доломитите – кола, автобус или влак. А за да намерите точното място на събитието, не се колебайте да попитате организаторите. Те ще ви дадат най-точни напътствия.

Важна информация:

Срещата през 2016 г., която беше запланувана за периода 2-8 септември, беше отменена поради организационни проблеми. Прочетете повече информация Хайлайн срещата тук.

Хамак над пропастта – адреналинов допинг в Доломитите

Хамак над пропастта – адреналинов допинг в Доломитите

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин